Pages

9 Aralık 2006 Cumartesi

kirpik kirpik


Bugun babasiyla Selim'in saclarini kirptik biraz. Kac aydir kesilmeyen saclari her taraftan uzadi baya ama Selim saclarini keserken pek merakli bir sekilde kipirdandigi icin yalnizca en elzem olan kulak ustlerini ve onundeki alnina dusen uzamis kisimlarini kestik. Herseye merakli oldugu bu yaslarda sacini kesmek ne kadar zormus gormus olduk.
Bu arada tamamen karakterine uygun hasari, merakli oglan cocugu kimligine burunuverdi Selim, isimiz var :) hayirlisi bakalim.
Buyudukce Selim de anneden ayrilmayan bebekler -pardon cocuk oldu onlar artik, cocuklar- kervanina kapilmaya basladi. Gerci simdilik benden ayrilma sendromu yok -hani odadan cikinca bagirmalar falan, ki cok yakinda bekliyorum ben de boyle olmasini- ama evdeyken devamli gelip bacaklarima yapisiyor "beni kucagina al" babinda. Ben alip babasina devretsem de bir sure sonra yine geliyor bacaklarima; mutfakta bir is yapmak Selimsiz mumkun olmamaya basladi.
Mutfagi karistirma seruvenimiz son gaz devam ediyor, dolaplar aciliyor, icinden tencereler, cekmecelerden tabaklar tek tek cikariliyor, oynaniyor. Bulasik makinasini bosaltirken biz bulasik makinasinin yanina geliniyor, kasik, catal ve bicak gibi tehlikeli maddelerin bulundugu hazneyi kaldirinca annesi, Selim makinadan tabaklari tek tek cikararak annesine veriyor, annesi de yerlerine koyuyor; bazen bu verme istekli olmasa da "Selimcim, hadi ver onu annecigim" israrlarina karsi koyamiyor Selim.
Cocuklar ne yaptigimizin aynasi gercekten: "hayir"i ogretmek icin ona isaret parmagimizi sallayarak "hayir" diyoruz o da isaret parmagini ayni sekilde sallayarak bize "hayir" diye karsilik veriyor, komik sey...
Yemek konusunda simdilik pek bir problemimiz yok; yaptigimiz mamalari yiyor yeteri kadar, yemediginde de yemekten sogumamasi icin cok israr etmiyoruz, zaten yeteri kadar yemis oluyor, yalniz tatlilardan uzak tutmaya calisiyoruz -arada dondurma kacamaklarini saymiyorum-.
Bir de bu aralar hosumuza giden iki ellerini yumruk yaparak "himmm" (sert bir tonda) deyisi var ki o zaman tam bir oglan cocugu oluyor.
Dun aksam aldigimiz mutlu bir haberi kutlamak amaciyla yemege gitmistik, orada bir bayanla konusmaya basladik. Bayan, Selim'i sevmek amacli yaklasti bize -burada sevebilir miyim dediklerinde hayir demiyorum pek cunku zaten cok fazla yaklasmadan, degmeden ve cok sukur ki opmeden, belli bir mesafeden konusarak seviyorlar cocuklari ve ben bunu cok takdir ediyorum-; ve kendisinin de 14 ve 18 yasinda iki oglu oldugunu , ogullarinin nasil buyuduklerini anlamadigini ve bebeklik gunlerini ozledigini anlatti, gulumseyerek dinledim ama ben bile Selim icin daha dun bebeklik halinde oldugunu dusunup ne cabuk buyudu diyorsam kadinin hislerini anlamamak imkansizdi. Belki birgun ben de ayni seyleri soyleyecegim, kimbilir?
Onemli olan onlarla her anin tadini cikarmak oysa ki!

7 yorum:

EGE dedi ki...

demek büyüdükçe hiç dur durak bilmiyorlar:))sizin yazdıklarınızı okudukça,ege'nin daha çok arkasından koşturacağımı anladım.onlar büyüyene kadar kendimize vakit ayıramayacağız anlaşılan.yorucu bir iş annelik ama bir o kadar da güzel.onlarla zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan.yıllar sonra eminim bizlerde o bayan gibi özleyeceğiz bugünlerini.her anlarını doyasıya yaşayalım o zaman bizde.allah onlara sağlık versin yeter ki yaramazlıkları hiç önemli değil.
bu arada traşınızda pek güzel olmuş selim bey.ellerine sağlık anneyle babanın:)sevgiler...

sumuklubocek dedi ki...

buyudukce hersey yeni basliyor; daha neler var neler ;)
dualarina katiliyorum, yeter ki saglikli olsunlar da biz de arkalarindan kosalim...
bizden de kocaman sevgiler ege bey'e!

Koyubeyaz dedi ki...

Ben hamileyken ve sen benden bir kac ay onde giderken hep seni okur sonraki aylarda neler olacagini kestirmeye calisirdim. Simdide sarı sekerim Selimcigimi izleyerek ileriki aylarda Zeynebde neler olabilir onu anlamaya calisiyorum. Haklisin inanilmaz cabuk buyorlar ben bile Zeyneb ne zman 9 aylık oldu kesitremiyorum. Sanki senin, minik patiklerimin ve benim hamileligim dun gibi. Zaman boyle iste ne zaman dogacak ne olacak derken birde bakmisiz kocaman olmuslar. Bende simdiye kadar ilk olan seylerini hic yazmamistim artik not aliyorum ilk yaptigi seyleri unutmamak adina. Allah hepsine uzun ve saglikli omurler nasib etsin. Operim cok...

Anonymous dedi ki...

Anlattığınız her konuda kare kare kendi yaşadıklarım geldi.
Yemek yaparken, boşaltılmış çekmece ve dolapları yerleştirme uğraşlarım(evin bilimum yerlerinden toplayarak tabii).
Makineyi Utku duymadan açma çalışmalarım ve beceremeyişlerim.(Sesi duyarduymaz boynunu içine çekerek koşar, böyle daha mı hızlı koşulur acaba?)
İşaret parmağım ile "hayıır" dediğimde aynı tepki ile karşılaşmak
Annesine olan düşkünlüğü vs.
Demek ki neymiş? Bu bebişlerin hepsi birbirine çok benziyooor. Ama dünyanın en güzel varlıkları kesinlikle. Ne kadar da sabırlı oluyoruz değil mi? Tabi zamanla ne değişir onu bilemem.
Bu arada Utku'nun da saç problemi var hala. Hiç kestirmemiştim. Artık zamanı geldi. Kız zannesiyorlar canım.
"binbir surat selim" postunu kaldırmışsınız. Bence iyi de etmişsiniz. Nazara gelecek yavrucak. Gerçi bakmaya doyamıyoruz ama. Maşaallah diyorum sürekli.
Allah yavrularımızı bize, bizi onlara bağışlasın diyorum son olarak. Çok uzattım sanırım.
Muhabbetle...

Anonymous dedi ki...

çok tatlı olmu$ ma$allah:)

sumuklubocek dedi ki...

yorumlariniz icin tesekkurler sevgili dostlar...
aslinda bu blog olayi birbirimizden birseyler ogrenme ve paylasma adina da cok guzel oluyor...
hamileliklerimizi paylastik, ne guzel!
bebislerimizi anlatmak, dinlemek, mutluluklarimizi, sorularimizi paylasmak cok guzel.
tesekkur ederiz hepinize.
sevgilerimle

Swayline dedi ki...

Benim oğluşumda Selim abisi gibi tüm dolapları açacak içlerini boşaltacak öylemi :) o günler çabuk gelsiiiiinnnnnn!

Siz hamileyken birbirinizle yaşadıklarınızı paylaştınız ben de hamile olduğumu öğrendiğimde
sizin tüm eski postlarınızı okumuştum. Gerçekten üçünüzde çok keyifli yazıyorsunuz. Ellerinize sağlık.

Sümüklüböcek,birşey sormak istiyorum. Selim'in salyası fazlaca akıyor demiştin bir postunda kaç aylıktan beri akıyor salyası? Yağız'ın da salyası çok fazla da doktora sordunmu acaba ne dedi merak ettim.