Pages

7 Aralık 2006 Perşembe

Bestik uc olduk

Bes gun once mutlu mesut bir sekilde dogumgunumu kutluyorduk annem, babam, kocisim ve Selimcigim. Bes gun once bes kisiydik evimizde, bes kisilik kocaman bir aile olarak yasiyorduk yaklasik iki bucuk aydir.
Annem ve babam bugun ayrildilar yanimizdan; geride ayriligin huznu kaldi bizde. Gerci duygulari bir yana atip dusundugumde, arada stresli oldugumuz zamanlar olsa da ne guzel ki guzel zamanlar gecirebildik hep birlikte. Birbirimize cok alistik bu zaman zarfinda. Eminim geride kalmak zor oldugu gibi gitmek de zor oldu onlar icin.
Yasam boyle iste; muhasebe okumus olanlar bilirler hani su "T" cetveli vardir, gelenler ve gidenlerin, artilar ve eksilerin yazildigi , iste boyle bazi secimler yapiyoruz artilarini ve eksilerini tartarak, ornegin uzaklarda bir yasami secmek gibi. Artilarinin cok oldugunu dusunerek yasiyorsak da sectigimiz bu hayati, eksiler de bir o kadar acitabiliyor insani bu "ayriliklar" gibi.
Bugun bu eksinin etkisini hissettigim depresif bir gundeyim.
Oysa ki hersey tum hiziyla yeniden baslayacak yarin, Selim olanlardan bihaber rutinleriyle baslayacak gune, ben pazartesiye hocamla gorusmem gereken bir konu, ve gelecek donem verecegim ders icin calismaya baslayacagim tam gaz, Sebahattin de cok yakinda olacak konferansinin hazirliklari ve tezi ile ilgili calismalarina yogunlasacak. Annemler donecekler evlerine; yazi da yazliklarinda gecirmis olduklari icin su anda tam yedi bucuk aydir yasanmamis evlerine donecekler, haldir huldur bir temizlik olacak, hasta olan anneannemle ilgilenecek belki de annem bu arada, onlar da kendi rutinlerine doncekler zamanla.
Bizimle kalan guzel paylasimlar, guzel anilar.
Ve su cok bilinen dizeler geldi aklima bu ruh haliyle simdi. "Ne alaka" demeyin sakin!
Avazeyi bu cihana Davud gibi sal,
Baki kalan bu kubbede hos bir seda imis.

Simdi "DJ sumuklu" olarak sizinle su parcayi paylasmak istiyorum:



5 yorum:

cenebaz dedi ki...

Canım benim, ayrılık çok zor, haklısın. Allah en kısa sürede sizleri tekrar kavuştursun.

Koyubeyaz dedi ki...

allah daimi ayrılliklar gostermesin canimin ici... herkes saglikli oldugu muddetce yollar hep aşılır kavusmalar her an olabilir... uzme kendini hem ayrılıklar olmasa kavusmaların ne anlamı olur gibi klişe bir laf vardir ama gercektir.. operim seni ve selimcigimide kucaklarim...

sumuklubocek dedi ki...

sagolasiniz sevgili cenebaz ve koyubeyazcigim, uzaklardan o guzel desteginiz yalniz olmadigimizi animsatiyor bize. eksik olmayin, e mi?
sevgilerimle

Anonymous dedi ki...

biz de zaman zaman yasiyoruz benzer durumlari ve anliyorum seni sumuklubocek, cok zor, hele ki kucuk bebeginin anneanne ve dede'ye alisip alisip sonradan ayri kalmasi beni uzuyor.. ama gelecek guzel gunler icin degecektir.. yakin zamanda yeniden kavusmani dilerim!

duygu dedi ki...

Üzülme Miko!Zamanla tekrar alışırsın 3 kişi olmaya...
Hadi, buraya bekliyoruz en kısa zamanda!