Pages

5 Nisan 2006 Çarşamba

yuzustu durmak ya da durmamak, iste butun mesele bu!




biliyorum, sucluyuz... selim'i bu konuda biraz tembel alistirdik. burada bebekleri yuzustu yatirmamaya ayri bir onem veriyorlar. SIDS- sudden infant death syndrome- uzerinde cok onemle durduklari bir konu. bize de bu yuzden hastahaneden cikarken bebegi yuzustu yatirmamamis konusunda siki siki tembihlediler, biz de bu nedenle selim'i hep sirtustu yatirdik, oyle uyumaya alisti.
bu aliskanligindan dolayi simdi kaslari gelissin diye bizim gozetimimizde yuzustu yatirdigimiz zaman cok rahatsiz oluyor ve yatmamak icin direniyor. yuzustu pozisyonda kalamiyor bir turlu, kendi kendine kalkmaya calisiyor, tum enerjisini kalkmak icin harciyor, kalkamadigi zaman da sikilip, bikip aglamaya basliyor yani o pozisyonda yatabileceginin farkinda degil.
iste bu nedenle yeni misyonumuz, hergun selim'i 10 dakika yuzustu yatirmak ;)



artik boyle durabiliyorum, hadi siz de denesenize...

2 yorum:

Minik Patikler dedi ki...

Bizim cocuk doktorumuz ilk gittigimiz muayenede her alt degistirmeden sonra yuzustu koymami soylemisti, ben de elimden geldigince altini degistirdigim zamanlarda bir sure oyle birakiyordum bebegimi hem boylece poposu iyice kuruyordu ki bu da pisige engel oluyor ne zaman ihmal etsem poposu pisti yavrucagin :)) Gercekten cok farketti, bazi seyleri erken yapti MASAALLAH. Seninki de yakinda alisir hic merak etme :)

sumuklubocek dedi ki...

hmmm, bu da guzel bir taktikmis, bizim doktor hicbirsey soylemedi :(((