Pages

31 Mart 2006 Cuma

oglusumun parmaklarindan bal akiyor...

siz bilmiyorsunuz, Selim'in bir basparmagindan bal, digerinden sut akiyor. biz de gormedik gerci henuz ama oyle oldugunu dusunuyoruz. o parmaklari oyle bir emmeye basladi ki selim tek mantikli (!) aciklamasi bu gibi artik.
acliktan mi diye dusunuyorum ama degil galiba cunku emdikten ve doyduktan sonra da emiyor basparmaklarini, sanirim emme icgudusuyle ilgili birsey. emzige alistiramadik bir turlu, sanki cok igrenc birsey vermisiz gibi tukuruyor- hem de soyle bir metre otelere- emzigi, ama is kendi parmagina gelince oyle bir zevkle emiyor ki sormayin. emisinden sanki o parmaklardan ballar, sutler akiyor sanirsiniz.
gerci bazi kaynaklardan bebeklerin parmaklarini emmelerinin emzikten daha iyi oldugunu okumustum, boylece ornegin gece uyandiklarinda sizin de uyanim emzigi verme gibi bir derdiniz olmayacak, bebek kendi parmagini emerek tekrar uykuya dalabilecekmis. ama bilmiyorum hangisi daha iyi, kendi parmagini emmesi mi, emzik kullanmasi mi, yani bu konuda kafamiz karisti biraz... fikri olan?

1 yorum:

yasemin dedi ki...

meraba sümüklüböcek, emziği atıp saklamak mümkün ama parmağı istediğiniz zaman bıraktırmak daha zor oluyormuş. gerçi emzik de kolay sayılmaz, cem'e 4 ay içinde bıraktırmayı planlıyorum bakalım..