Pages

28 Mart 2006 Salı

bu Selim n'apar???

bu Selim, simdilik adi gibi sakin bir cocuk. Oyle derdimiz olmadan aglamayiz pek, arada mirin kirin ederiz ama o da isin nazar boncugu, o kadar da olsun artik. Ucuncu ayimizi doldurmaya bir hafta kala artik gozumuz iyice acildi, uyanik oldugumuzda oyle durmak falan olmaz, ilgi bekliyoruz artik. gerci selim beklemese de annesi de babasi da "aman oglumuzun zekasi gelissin" diyerekten onu rahat birakmiyorlar zaten. bir, bol bol konusuyoruz, anlatiyoruz herseyi kucuk de olsa ailemizin bir bireyi o, konusmalara katilmaya hakki var; iki, muzik dinletiyoruz bol bol,odada yalniz kaldiginda ozellikle radyo NPR'da takili, kulaginin pasi gitsin, coksesli muzik dinlesin diye ugrasiyoruz;uc, sarkilar soyleyip kitaplar okuyoruz ona; dort, oyun battaniyesine- bir zamanlar annesinin bebeklik battaniyesi simdi selim'in oyun battaniyesi oldu- koyuyoruz o oynuyor- bir yandan kendi kendine nagmeler soyleyip, cigliklar atarak sesini kesfederken- biz de onu izliyoruz. bazen de yuzustu koyup kaslarini gelistirsin diye pratik yaptiriyoruz ona, zavallim debelenerek basini kaldirmaya calisiyor ama gun gectikce bu iste daha basarili hale geldigini belirtmeliyim ;).
gecen cumartesi ilk defa selim'le birlikte evden tum gun uzaklastigimiz bir gun gecirdik. annesi babasi bilim fuarinda juri uyeligi yapinca, sabahin erken saatlerinde selim de onlara katildi- fuarin en genc juri uyesi unvanina da hak kazandi tabii ki-, sonrasinda dallas kazan onlar kepce olunca selim de tum gunu disarilarda gecirdi. eve gelip yatagina yatirdigimizda cok sevindi selim bey, yatagindaki oyuncaklarini tanidi, sesli gulucukler firlatti, megerse butun gun perisan olmus disarilarda sevgili oglumuz, esyalarini- cevresini tanimasi bizim de hosumuza gitti elbette.
bunlarin disinda tepki gorudugu hareketleri yapar oldu selim, dilini cikarinca annesinden babasindan ilgi gorunce dilini cikarmayi oyun haline getirdi, sonra eve gelen insanlara gulucuk verip onlarin kalbini calmayi da ogrendi.
Boyle istee, ne diyelim; aman dikkat selim bey sizin de kalbinizi calmasin sakin :)))


Einstein oldum booo:)))



cok capkin gulerim ben ;)




tum bunlardan sonra uyunmaz mi hic...

1 yorum:

yasemin dedi ki...

çok tatlı. goccaman olmuş. bilim fuarı dönüşü dil dışarda foto çok güzel :)