Pages

13 Mart 2006 Pazartesi

doktora gittik, asilarimizi olduk...

gecen hafta selim icin yogun bir haftaydi. carsamba gunu (ayin 7siydi sanirim) olan iki aylik doktor kontrolunun yani sira anne ve babasi "spring break" tatilinde olduklari icin Selim de bos durmadi onlarla gezdi, gezmesinin yani sira eve gelen arkadaslari da agirladi. zaten arkadaslar da artik anne babasini ziyaretten cok selim'i gormeye geliyorlar, kiskanmiyor degiliz hani ;)
bir gunde 5 tane asi vuruldu selim'e: hepatit b, cocuk felci, menenjit, DTaP (difteri, tetanoz, bogmaca) ve sarilik. 3 asi bir bacagina, 3 asi diger bacagina vuruldu, o sakin selim cocuk asilari yiyince ortaligi ayaga kaldirdi doktorunun ofisinde, cani yandi oglusumun, ama "for the sake of greater good" biz de dayandik tabii.
doktorumuz bayandan memnunuz simdilik, dogumundan beri ayni doktorla devam ediyoruz, sordugumuz sorulara detayli yanit veriyor, dikkatlice muayene ediyor, ve en onemlisi aceleci davranmiyor.
asilarin yanisira boy, kilo ve kafa cevresi olcumleri yapildi, hepsindeki ilerleme normal olculerde.
asidan sonra ates olmasi olasiligina karsi 6 saatte bir "infants'tylenol" verdik selim'e, pek atesi ve agrisi olmadi, sanirim biraz da ilac sayesinde.
onun disinda gecen hafta tum hafta gezdi selim, artik alisti araba koltuguna konmaya, araba koltugunda da uyumak rahat geliyor sanirim ne zaman koysak uyumaya basliyor ancak karisiklik yasamasin diye evde araba koltugunda uyutmuyoruz, cunku bazi bebekler daha sonra yataklarinda uyumuyorlarmis.
bir de kendi sesini kesfetmeye basladi oglusumuz, kendi kendine yere ya da anakucagina koydugumuz zaman konusmaya- bebekce tabii ;)- basliyor, biz de ona onalylayici karsiliklar veriyoruz.
bu aylar anne baba icin odullendirici aylar olmaya basladi, zira oglusumuz yavas yavas dis dunya ile ilgisini artiriyor, uyumak, yemek ve bez kirletmek disinda bizimle azar azar da olsa iliski kurmaya basliyor ki bu cok keyif veriyor insana :).

Hiç yorum yok: