Pages

31 Ocak 2009 Cumartesi

Ebe-sobe

Gelelim sevgili Ayse'nin sobesine...
Efendim, sobemiz soyleydi:
1. Yanınızda bulunan ilk kitabı aliyorsunuz,
2. 161. sayfayı açiyorsunuz,
3. 5. cümleyi okuyorsunuz,
4. Blogunuza yaziyor ve
5. 5 blog arkadaşınızi sobeliyorsunuz...
Ben, daha onceki yazimda belirttigim gibi elimdeki Turkce romanlari tukettigim icin yanibasimda duran ara ara basvurdugum bir kitaptan yapacagim bu sobeyi. Kitabi su yazida tanittiklari icin ben ayrica bir aciklamada bulunmayacagim, ancak ben icinde ebeveynler icin guzel oneriler oldugunu dusunuyorum. Anlasildigi uzere, bu cocuk gelisimi ustune bir kitap, bakalim 161. sayfanin besinci cumlesinde ne yaziyormus?
Bir soruya cevaben basligin altindan soyle baslamislar:
"Bebeginiz artik emekliyor ya da siraliyorsa, ilk isi aylardir gordugu ama ulasamadigi herseyi kesfetmek uzere, evin heryerini karistirmak olabilir."
Sonraki isi ne ola ki? Diye sorduysaniz efendim, ya kitabi okumanizi ya da hemen bir bebek edinip 9 ay + yaklasik bir de 6 aydan sonra ilk elden denemenizi oneririz :) .
Diyor, bugun ne yaptigimizi -Selim'le ilk defa canli klasik muzik konserine gittik- sonraki bir yaziya birakiyorum...
Ha, elbette unutmadan, Curly'i, Ekmekcikiz'i, Funda'yi ve eger okursa Koyubeyaz hanimcigimi sobeliyorum... (Benim sobelemem dort oldu ama dusundugum herkes muhtemelen zaten sobelenmistir diyerekten dortte birakiyorum).
Neyse, ben simdi yine "lost in Lost" olayim :)

4 yorum:

funda dedi ki...

sanırım saat farkından kaçtı benim sobe.. yanıtlamıştım ama çok sıkıcı bir kitabın sçok sıkıcı satırlarıydı en yakınımda olan, hatırlayınca bile sıkıldım şimdi :)

sumuklubocek dedi ki...

yine de tesekkurler Funda! Ben sobeni yaptin sayiyorum ;)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Aa!
Ben de Funda'nın sobesinden gelene cevap vermiştim.
Peşin peşin cevaplamış olmuşum, ne güzel!
:))

ycurl dedi ki...

Gordum simdi bunu cevaplayacagim ama bir iki gune ihtiyacim olacak galiba. Tesekkurler sobe icin. Bu arada sumukluyeposta adresine e-mail attim.