Pages

6 Kasım 2007 Salı

Sasirdim kaldim :)))

Bes senedir burada oldugum halde hala amerikan milletinin bazi hareketlerine sasirabiliyor olmam ilginc geliyor bana. Texas'ta yasamaya basladigim ilk gunlerde disarida hava 40 derece iken kapali yerlerin sicakligini 20-25 dereceye dusurup bu sogukta- sicakta degil, cunku icerisi cidden buzzz gibi oluyor- askililar ve flip flop terliklerle gezebildiklerine sasiran ben simdi de henuz abartildigi kadar sogumayan havada kat kat giyinmelerine ayni derecede sasiriyorum.
Evet, bildigimiz birseydi bu bolgenin soguk oldugu ve bir gun gelip ona gore giyinmek gerekecegi ama bu sopsoguk gunler pek gelmeden bizim Boston ahalisi erkenden kat kat giyinip atkilari, bereleri takmaya basladilar. Metroyla da gidip geldigim icin daha da dikkatimi cekiyor bu durum bu aralar.
Gerci bu hafta ciddi anlamda soguk olmaya basladi, cuma gunu gunduz sifir derece olacakmis, cuma gunu tum ogleden sonra sinifta olacagim icin sorun degil ama eve gidis gercekten soguk olacak! Annemin aldigi atki, bere ve eldiven takimin siftahini yapmanin tam zamani diyorum :)))

7 yorum:

Ekmekcikız dedi ki...

Abartmayı seviyorlar, galiba.:)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Nasil yani? 20-25 derece soguk mu oluyor? Bildigimiz 20-25 derece? :)

sumuklubocek dedi ki...

evet, bence de abartiyorlar.
Esracigim, 20 Celsius cinsinden evet; disarisi 40 dereceyken iceride 20 olunca baya farkediyor ve tir tir titriyordum.
Ogrenciler ip askili bluzlerle ders dinlerken kazakla ders anlatiyordum ben de :) yoksa ben mi abartmisim :)))

Minik Patikler dedi ki...

:) belki yeni almışlardır onlar da :)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Hasta olur insan yaw, bir sicak, bir soguk.. 20 derece farkediyor birden bire di mi?

Neyse, Sovvuk Boston gunleri aratmasin Texas'in gunesini..
diyelim o vakit :))

Anneannem Sovvuk der de soguga, kulaklarin cinlasin:))

Bir de o vakit der:)

Sorry, unuttum birden senin anneanneni:(((

Kuaybe dedi ki...

Sümüklücüm buralar da amma "sovvuk" olmaya başladı :)) Üşüyorum ben.. Ama tabii üstüme hala adam gibi birşeyler giymememkte ısrar ediyorum!! Annem yok ya, meydan boş.. İhmal ediyorum kendimi.. Aman sen iyi giyin :))

Mademoiselle dedi ki...

Ben soguk havalari cok severim. Insan bir sure sonra alisiyor o soguklara... Bence aksam uzeri yagan karin havayi toz pembe bir hale donusturdugu an, dunyanin en guzel vakitlerinden biri...O vakitte disarida kisa yuruyusler yapmayi ve hatta kisa sureligine kartopu oynamayi cok severim...