Pages

24 Kasım 2007 Cumartesi

New England sonbahari...

Bu yil sukran gununde bolumdeki bir hocanin evine davetliydik. Kendisi 65, esi 67
yasinda olan bu cift hayat dolu halleri ve davetlilerine gosterdikleri ozenle bize
guzel bir sukran gunu yasattilar.
Bu davet ve ertesi gun bizim gezme projemizle New England cevresini gorme olanagi bulduk. Sukran gunune giderken bizimle gelen yari Alman -ama daha cok Almanya'da yasadigi, Ingilizceyi Alman aksaniyla konusmasi ve genel hal ve tavirlariyla bende daha cok bir Alman izlenimi uyandiriyor- yari Amerikali arkadasimiz bizim Texas ozlemimizi gorunce "cevreyi gezince eminim buralari daha cok seveceksiniz" dedi ve son iki gun onu hakli cikardi.
Burada yasamanin guzel yani en fazla yarim saat arabayla biryerlere cikinca cok guzel bir tabiatla karsilasmaniz. Okyanus -ben hala agiz aliskanligiyla deniz diyeyim- orman, gol, nehir, dag... hemen hemen her cesit guzellik bir arada. Buna bir de buranin Avrupa ve Asya kadar "kullanilmis" -yasanmis, yuzlerce kultur ve savaslar gecirmis- olmamasindan kaynaklanan taze kita olma ozelligi de eklenince gercekten insana bir yenilik ruhu veriyor.
Dun buraya en fazla 45 dakika uzakligindaki Ipswich kasabasini ve cevresini gezmeye ciktik. Havanin sogukluguna ragmen 4-5 mil uzunlugundaki Crane Beach kumsal ve okyanusu beni canlandirmaya yetti. Burada Agustos ayinda kumdan heykeller yapiliyormus plajda; yazin ne kadar canli olabilecegini dusunerek oradan ayrildiktan sonra Ingiltere'de pekcok ornegine rastlanabilecek cevredeki unlu malikane gezisi yaptik. Malikanenin mimarisi ve peyzaji bana Ingiltere'deki pek cok buyuk yapiyi animsatsa da cok guzel ve orijinaldi. Boyle yerleri gordugumde ister istemez gercekten orada yasanilan zamana donme ve o anlari gorme hissi tasiyorum icimde.
Tum bunlarin bulundugu doga ise artik gecmeye yuz tutmus yerini kisa birakan sonbahar gorunumuyle daha bir guzellesmisti.
Boyle cevre gezileriyle buralari daha cok sevecegiz sanki...

Crane sahili



Crane malikanesi yolu







Uzakta okyanus



Sonbahar



Crane malikanesi



Arka bahce




Okyanusa bakan on bahce




Desktop icin bir New England sonbahari



Bir tane daha...

5 yorum:

ENERJİ dedi ki...

Sayende güzellikleri yaşadım.Sağol:))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Yahu Texas'in colunu gormus vurulmussunuz, halbuki ne harika yerler var bak:))

Harika bir yermis cidden, cok begendim. Bizim buralara benziyor.

Bu arada, orda hangi sehrin ya da kasabanin adini duysam birden durakliyorum:)) Cogu buradan gocenler tarafindan kurulmus olmali ki hep Ingiltere'deki sehirlerin isimlerini tasiyor. For exampla: Ipswich :)))

Cok guzel yerler, keyfini cikarin bence;)))

sumuklubocek dedi ki...

Tesekkurler Enerji!
***
Esracigim bu yer isimleri konusu gelir gelmez benim de ilgimi cok cekti. Bu taraflarda ozellikle Ingiltere'deki yerlerin aynisi: Cambridge, Suffolk, Ipswich...
Bir de genel olarak ABD'de Athens, Paris, London gibi sehir isimleri var ki ilk geliste cok sasirtmisti beni.

Ekmekcikız dedi ki...

Sahiden ne güzel manzaralar, bunlar. Dediğin gibi, tam desktop'lık.

Belki de, yavaş yavaş orada yaşamaya alışıp, daha çok seveceksiniz.:)

sumuklubocek dedi ki...

Aslinda sehir de guzel ekmekcikizcigim ama bize dallasin sakin yasamindan sonra yorucu geldi. Hos, yine ev ve okul arasinda gidip gelmekten cevreden cok da faydalandigimiz soylenemez ama...
Gercekten bu bolgenin dogasi cok guzelmis, onu farkettim...