Pages

15 Kasım 2007 Perşembe

grip asisi

Dun grip asisi oldu Selim bey.
Aslinda ben de gecen sene olmus ve pek bir yararini gordugume inanmamistim, bu yuzden asi olmasi gerektigini dusunmuyordum ama doktorumuz artik 9 aydan buyuk bebekler icin ABD'de grip asisinin zorunlu oldugunu soyleyince biz de zorunlu olarak bu asiyi yaptirdik. Bebekler ve cocuklar icin icinde bazi maddeleri barindirmayan bu asinin ilk kismini dun oldu Selim ikincisini ise bir ay sonra olacak.
Sastigim konu igneyi bacagina girerken goren Selim'in hic aglamamasi oldu -masallah diyeyim-. Oyle uf dedi bir igne girerken gerisinde hic sesinin cikarmadi, hemsire de uzmanmis diyeyim. Cidden sasirdim bu duruma. Ben de aman cok aglarsa vs diye yaninma lolipop getirmistim -normalde yemesine pek izin vermedigimiz bu sekeri asidan sonra odul olarak vermeyi dusunuyordum, aglamamasina karsin verdim -kendi kendime verdigim sozu tuttum yani :)))
Seker ve tatli simdiye dek cok yemedigi icin bunlara karsi asiri bir istegi yok Selim'in. Eh tabii ki dondurma (selimce'de "dondu") mustesna... Her ne kadar dondurmanin soguklugunun hastalik sebebi olduguna inanmasam da, annemler de burda oldugu ve bu konuda Selim'in hasta olabilecegine inandiklari icin bu aralar pek dondurma da yemiyor Selim.
Dusundukce iyice bebeklikten ciktigini farkediyorum. Oyun oynamalari, resim yapmalari, genel hali ve tavirlari gittikce gelisiyor, buyudukce daha anlamli iletisim kuruyor.
Bu aralar favorim "annenin aski kim?" diye sordugumda elini gogsune koyarak "benn" demesi.
Bir de ali baba'nin ciftligi sarkisini biz Ali dede;nin ciftligi diye soylerken esekleri var kismina bir "a-i, a-i" deyisi var ki cok cok hos. Umuyorum bir ara kameraya cekebilirim onu ki Selim'in kameraya poz vermeme, kameradan kacma ya da kamerayi elimizden alma gibi cabalariyla bu cok zor bir hal aliyor :).
Gectigimiz ay -ya da Eylul sonu da olabilir- cekilmis kucuk bir kesit...

3 yorum:

Mademoiselle dedi ki...

Masallah Selim'e. Selim zaten cok aglayan bir cocuk degildi annesi. Olgun bir cocuk degil mi...

Anne ve Bebisi dedi ki...

ohoooo saclar uzamis, tavirlar degismis:) Biz gormeyeli buyumus bu annesi:)) Kazan kaldiriyorum kardesim, neden bizi mahrum ediyorsunuz cocuuun buyume macerasindan yaa:)) Ozlettiniz cok:)

Operim cok cok:))

sumuklubocek dedi ki...

ellecigim, dogru soyluyorsun canim; ama asi vurulurke oyle canli canli bakinca kesin aglar demistim ama meraki korkusunun onune gecti bence...
Benim sana bir email borcum vaaaar!
***
cidden buyudu esracigim, biz bile farkindayiz, umuyorum bundan boyle daha cok yazacagimdir. Keyifli oluyor.
Saclar vahim yalniz, iyi bir cocuk kuaforune gitmesi lazim aslinda ama bir babasi bir ben ara ara kirpiyoruz iste :)