Pages

12 Kasım 2007 Pazartesi

Dun ve bugun ve vs.

Burada yasadikca Boston ve Dallas arasindaki farklari farkedip sasirmaya -hos sasirmak da denemez buna ama- devam ediyoruz. Ornegin ABD'de her sene kutlanan Veterans day -gazileri anma gunu diyebiliriz buna- burada resmi tatil gunu olarak geciyor; Dallas'ta ise bu gunu gaziler gunu olarak bilirdik ama resmi tatil degildi. Bununla birlikte farkettik ki burada boyle resmi tatil gunleri oldukca bol. Bu ornekten guneyliler daha cok calisiyor gibi bir genellemeye gidemesek de bu sabahki kahvalti konumuz bu oldu :))).
Dun ise annemlerle birlikte bir "Boston'u gezelim, taniyalim" gunu gecirdik. Hedefimiz genelde ABD'de pek yaygin olan ama bizim simdiye dek hic gitmedigimiz, Boston'un merkezi yerinde olan New England bolgesinin -New England, icerisinde Maine, New Hampshire, Massachusets, Connecticut, Vermont ve Rhode Island eyaletlerini bulunduran bolge- akvaryumuna gittik. Biz akvaryumu abartildigi kadar bulmasak da hem denizde yasayan cok cesitli canlilari gormek acisindan -beni en cok etkileyen kopekbaligi ve vatoz olmak uzere, bir de deniz kaplumbagasinin buyuklugu sasirtti beni; bir de bazi buyuk baliklari gorup "ah bu ne lezzetlidir" diye de gecirdim icimden -ne fenayim ben--, ozellikle de Selim icin cok farkli bir deneyim olmasi, ve hep kitaplarda gordugu cesitli balik ve penguenleri gormesi acisindan cok guzel bir deneyimdi. Hos, biz Selim'in ortamdan cok hoslandigini farkedip bir yillik uyelik aldik Selim icin ara ara getirip gezdiririz diye. Boyle yerler ozellikle cocuklar icin gercekten cok guzel. Annem Turkiye'ye de boyle bir akvaryumun yapilacagini soyledi.
Sonra da akvaryumun oldugu civardaki Quincy Market'te birseyler yedik etrafi biraz dolasip pazar gunumuzu sonlandirdik. Annem, Quincy market nedir vs diye bize sorup pek de tatminkar yanitlar alamayinca -eh bizim Boston deneyimimiz de onlardan fazla uzun degil- eve gelip her zaman yaptigi google'lama isleminden bir blogdaki aciklamalari buldu. Bu blog Dallas'ta yasayan bir bayan tarafindan yaziliyor; kendisiyle tanismiyorum ama aciklamalarini cok detayli ve faydali buldum.
Not: Fotograflardaki farki farkettiniz mi? Bereli, sapkali, montlu insanlar :)))
***
Akvaryuma giris sirasi, sira uzundu ancak bol gise oldugu icin fazla beklemedik.

Birkac balik :)))

Selim'in penguenleri.

Kopekbaligindan bir kare...

3 yorum:

Kuaybe dedi ki...

Sümüklücüm sobeeeee...

Bu arada ben de hep televizyonda görüp özenmişimdir o kocaman akvaryumları gezenlere.. Eminim Yusufcuk da görse bayılırdı..

ycurl dedi ki...

Texas'i bilmiyorum ama ben de guneydeyim ve bize de tatildi. Sanirim Texas'i ayri kategoride tutmakta fayda var. Zaten bildigim kadariyla Amerikan bayragi ile ayni hizada bayraklarini sallandirabilen tek eyalet Texas.

sumuklubocek dedi ki...

Yusuf bey eminim cok severdi baliklari, gerci buyukluklarini gorup pek de kitaplardaki gibi olmadigini gorunce korktu bizim Selim bey zaman zaman :)))
***
Curlycigim merhaba, uzun zaman oldu; hosgeldin diyeyim.
Texas'ta yaklasik bes yil yasamamiza karsin bilmiyordum bu detayi. Evet genelde ABD bayragiyla ayni hizada olurdu Texas bayragi ve ben bunun normal birsey oldugunu zannediyordum. Demek biz Texas'ta yasamis oldugumuz icin bu kadar saskinlik yasiyoruz...