Pages

8 Ocak 2013 Salı

Dunun aktivitesi


Bu aralar hazir ekmek yiyemiyorum. Ille de evde yapilmisini ya da buralardaki adiyla bizim Turk ekmeklerine benzeyen Fransiz -ya da bazi yerlerde Italyan , belli ki bir uzlasma yok bu konuda :)))- adi verilen ekmekleri yiyebiliyorum.
Hal boyle olunca benim emektar ekmek makinasina buyuk is dusuyor. Genelde ayni tarifi denememe karsin her zaman, her nedense (!), farkli bir ekmek elde ediyorum. Genelde birbirinden farkli ama "yenebilir" ekmekler cikiyor karsimiza. Bazi arkadaslar ekmek hamurunu makinada yogurup, gerisini firinda pisiriyormus, ancak ben bunu hic denemedim.
Herneyse, dun Ekmekcikiz hanimcigimin kolay ekmegini denedim. Bir tarife bakar bakmaz yapip yapamayacagimi anliyorum. Ilk bakista "yaparim ben bunu" dedim, cunku maya vs olmayinca ayri bir guven geliyor bana :). Gercekten kolayca yapabileceginiz bir tarif, ancak benim hamurum zannediyorum biraz civik oldu, tadi bozulur diye korkarak da fazla un eklemedim icine, bu nedenle zannediyorum orijinal tariften daha az  ekmek cikti.
Gorunusleri cok cekici olmasa da tadi cok lezzetliydi. Cocuklar ekmek sicacikken icine peynir koyarak hemen yediler. Dun hemen hemen hic yemek isine girmemis olan ben de cocuklarimi kolay yoldan doyurmanin mutlulugunu yasadim, fena mi? ;)


2 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sümüklüböceğim,
Yaşasın denemişsin! Eline sağlık, harika görünüyorlar.:))
Gelecek defa ununu biraz daha eklersin belki de, şöyle elini kurtarabildiğin kıvamlıca bir hamur yeterli olur bence. ;)

Sumuklubocek dedi ki...

tamamdir sevgili Ekmekcikiz hanimcigim. Tiyo'yu aldim, gelecek sefere daha iyi olur eminim ;)