Pages

8 Haziran 2011 Çarşamba

ufff yazmiyorum diye sikinti yapacagima gelip yazayim dedim...
bizim kabak kafalar (Selim ve Kerem ikilisi oluyorlar) iyiler :))). Bu sabah agbi kardes el ele tutusa tutusa iniyorlardi merdivenlerden. Normalde Kerem'in tek basina inmesine izin vermiyoruz kayar, duser vs diye. Aslinda cok dikkatli Kerem ama ne olur ne olmaz modundayiz. Selim de bunu bildigi icin hic elini birakmadan kardesinin indirdi onu, inerken bir yandan da merdiven basamaklarini sayiyorlardi. Selim ne derse.... ama ne derse aynisini soylemeye calisiyor Kerem. Yanliz soyledikleri mi? Hersey, ama herseyi taklik ediliyor Selim'in Kerem tarafindan. Selim neredeyse Kerem de orada. Selim okuldan geldiginde "abiidiiim" diye bir sariliyor ki Kerem sormayin. Arada tirmalayip, tukurse de agbisine - cunku Selim lego yapiyor Kerem gelip bozuyor, Selim oynatmiyor, Kerem tukuruyor vs vs...- genelde agbisinin arkasinda Kerem. Nam-i diger "taklitci zihniyet!" :))).
Kerem'in saclari evimizin berberi babalarinin is kazasina ugradi ve iki numara oldu! Neyse yaz icin iyi oldu, belki de boylelikle Kerem'in saclari cogalir, biraz seyrek simdilik!
***
Dun bebegi olan bir arkadasimizi ziyarete gittik hastahaneye. Bu yaz cok hamile var etrafimizda ve genelde duyduklarim da hep erkek! Kiz da duyuyorum ama %20 civarinda, evet istatistik tutmaya basladim :P. Bebek kokusunu ozlemisim, cok guzel geldi!!!
***
Bu application'i cok begendim. Kotu iphone resimlerini bir sanat eserine donusturuyor kisa surede, oneririm: iste burada bir resim.
***
Selim'in okul oncesi okulunda (daha iyi bir anlatim bulmadim? yuva degil, anaokulu belki?) son gunu yarin! Cok hecanliyiz "goodbye day" ozel oluyormus! Artik Kindergarden'a baslayacak ya bu okulu bitti.Kindergarden dedim de gecen hafta okul ogretmenleriyle tanisma toplantisi vardi, ogrencilere sibiflari gezdiriyorlar falan, ilk basta cok endiseli gordum Selim'i ilk defa, beklerken ozellikle... Bir de renk gruplarina ayirmislardi ogrencileri Selim mor gruptaydi, onun tafrasini yasadik mor kiz rengiymis de Selim'i neden yesil takima koymamislar vs derken neyse, sonrasinda endisesi gecti, iyi bir tanisma olmus anlattigina gore... Bakalim kindergarden'in ilk gunleri nasil gececek? Ozellikle okuma yazmaya agirlik veriyorlar, bir de basit matematik ve fen dersleri oluyor(mus) anlattiklarina gore. Ingilizceyi degisik ogreniyorlar, cok fonetik olarak, bakalim yardim edebilecek miyiz diye endiseleniyorum bazen. Bir de Turkce ogrenmege hazir bence Selim ama karismasin diye baslamiyorum bir seye, bakalim nasil halledecegiz? Oyle iste...
***
Yaz okulunda ders vermek ayri bir gicikmis, hava guzel diye ograncilerin akli disarida, haftanin dort gunu ust uste ders, benim aklim da disarida derken oyle ite kaka gidiyor dersler, bakalim son ders 23 haziran'da!
Geri saymaya baslayayim mi?
***
Bun ve yarin cok sicak burada bugun 32, yarin 37 (evet 37!) derece gosteriyor hava tahminleri. Ama siki durun cumartesi 19 pazar da 20 derece! Nasil bir hava degiskenligidir bu??? Okyanus etkisi olmali! Bilmiyorum ama kulaga hos gelmiyor!

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Ben tükürük kısmında kaldım arkadaşım ya.. affet.. ahahha

Bizim kerim de dan dun girişiyor valla bu yaşında.. Selim birşeyi mi kaçırıyor, arkasını mı dönüyor hemen pata küte tüm kuvvetiyle..

sumuklubocek dedi ki...

ya bir de o kadar komik yapiyor ki tukurme islemini, hatta bazen guluyoruz ve Kerem de iyi birsey yaptigini zannediyor bu yuzden. Yanliz bu tukurukten herkes nasibini aliyor, anne seker mi vermedi tuuu tukuruk, baba uyutmaya mi goturuyor tuu tukuruk, parkta cocuk onune mi gecti tuu tukuruk ya da tirmik, isimiz zor valla :)))
pata kute girismek Kerem de de var, Selim de karsilik vermemek izin zor tutuyor kendini, ve zaman zaman veriyor da! Nedir bu ikincilerin sirreti anlamadim ben? survival mi desem ne desem???