Pages

1 Mayıs 2007 Salı

(!)

Turkiye'deki siyaset haberlerinden ne kadar cok uzak kalmak istersem o kadar gelip beni kovaliyor gibi hissediyorum.
Uzak kalmak istiyorum cunku biktim yillardir bu ayni seylerin onumuze sunulup durulmasindan, biktim "koyun" yerine konulmaktan, biktim at gozlugu takanlardan, biktim kaliplarini asamayanlardan, biktim acik fikirli, acik bakisli olamayanlardan, biktim oy cigirtkanlarindan, biktim tum degerleri oyuncak haline getirenlerden, biktim su asker sevdasindan, biktim su tam topal demokrasi(!)den...
herseyinden biktim...
Bu yuzden susuyorum; dikkat ediniz susmak "bilmemek, anlamamak, duymamak, gormemek" anlamina gelmiyor!
***
Ama, yine de, yine de "umursamazlik" edemiyor ve Elif Safak'in yazdiklarini paylasmak ve keske demek istiyorum:
"Önümüzde gergin bir dönem var. Şu anda herkesin ihtiyacı olan şey sükunet iksiri içmek. Kahvaltıdan sonra bir kaşık. Sakin ve mütevazı ve barışçıl olmak zorunda bu toplumun her kesimi. Ve unutmamak şu basit gerçeği: Bu memleket hepimizin. Eğer bu toplumun iyiliğini, gelecek kuşakların selametini istiyorsak demokrasiye inanmalı ve kutuplaşmaktan, hamasetten, husumetten kaçınmak zorundayız."

10 yorum:

Ekmekcikız dedi ki...

En doğrusunu yapıyorsunuz.
Bugün herkes çatışma içinde gibi gözüküyor.
Eski alışkanlıklarımız (dinlemeden bağırarak konuşmak, karşı fikri düşman fikir saymak gibi) depreşti.
Bu yaz sıcak geçecek, anlaşıldı.

ycurl dedi ki...

Ayni seylerin temcit pilavi gibi donup dolasip ortaya sunuluyor olmasi ne garip degil mi? Bizler sustukca gereksiz kisilerin meydana cikmasi da daha cok gozume batmaya basladi bana. Senin susmakla ne demek istedigini cok iyi anliyorum ama olaylara karsi bikkinlik hissetmekte bir cozum degil. Cozum ne diye sorarsan da inan ben de bilmiyorum ama meydanda gereksiz kisilerin at kosturmasina izin vermemek diyebilirim kisaca.

elif dedi ki...

tek boyle dusunen ben degilmisim ne guzel..

Kuaybe dedi ki...

hakılısın İremcim.. birileri inatla bizi yeniden karanlığa, silah gölgesine çekmek istiyor gibi.. bazı blogları okuyorum.. ortalık hakaretten, tartışmadan geçilmiyor.. seviyesiz seviyesiz benzetmeler ve genellemeler.. insanın morali bozuluyor bu dar fikirli insanlar karşısında..

ama bence çözüm bıkmak ya da susmak değil.. onlar gibi meydanlarda kuru kalabalık yapmak da değil.. çözüm sakin ama birlikteliğe odaklı bir ilerleyiş bence.. her ne kadar bu kendisiyle bile çelişen kafalar onu anlamasa da..

iremmm dedi ki...

umursamamayi bende yapmak istiyorum..icimde konusup,icimde halletmek istiyorum..yiilardir belki ilk defa dun aksam bir aile toplantisinda bu konuyu konustum uzun uzadiya...herhalde ilk ve son oldu..dur bakalim iremcim..burda herkes kafasinda simseklerle dolasiyor :(( siyasetden nefret ettim,ediyprum,edicem ama durum ic acici diillll :((

Ayşe dedi ki...

Aynı duyguları paylaşıyoruz. insanların zihinlerinde kalıplaşmış ve asla değiştirmeyi düşünmedikleri önyargılarından biran evvel sıyrılması gerekiyor. yoksa bu böyle sürüüüp gidecek ve korkarım çocuklarımızın geleceğinden daha fazla endişe duyacağız...
Bizi bizden daha iyi bildiklerini sanan insanlardan bıktııım!! geçen gün bir ara yoklar vaziyette buldum kendimi.sıkma başlı dedikleri geri kafalılardanım ya!! "ben yobazmıyım, ben laik de değilimdir o zaman, ben Atatürk ü de sevmiyorumdur öyle yaa??!!! modernlik ve çağdaşlıkta ne kelime benim için demi ama!!! "

arzu dedi ki...

Agzina saglik!!!dusuncelerime tercuman oldun!!aciyorum ulkemin haline!!!insanlarin bu kadar kor bu kadar sagir bukadarda nankor olmasina!!!yahu insanlar neyi paylasamiyor, Kuaybecim sana katiliyorum bende bazi bloglari heleki yemek bloglarini agzim acik tkip ediyorum vede yakistiramiyorum bu insanlara siyaseti, yahu yemek bloguna bari bulastirmayin su isi diyesim geliyor:)Allah ulkemin insanin akil, versin izan versin, selamet versin ne denilebilirki baska!!!

kirmizikelebek dedi ki...

Sevgili sumuklubocek ATATURK'un GENCLİGE HİTABESİ'ni genclerin simdi tekrar okumasini oneririm.Buyuk kitlelerin meydanlari neden doldurdugunu daha iyi anlayacaklardir. saglicakla kal.

Serra yiLmaz dedi ki...

sakin bi $ekiLde bekLemek en iyiSi, en guseL cevabi 22 Temmuz`da veriCez ztn! benim yakLa$imim bu. ;)

~Serra

NURHAYAT dedi ki...

annecinde nutugu hifzi veldet velidedeoglu cevirisiyle butun genclerin okumasini diler . ...