Pages

30 Mayıs 2007 Çarşamba

anneee, annee, anneee...

Diye bagiriyor Selim bey bu aralar. Oyle bir panikle sesleniyor ki boyle, bazen hatta kiziyorum icimden "yeter be yavrum" diye...
Niye boyle yaptigini cozebilmis degiliz yalniz, sesleniyor da bakmiyor muyum da boyle dikkat cekmege calisiyor, yoksa boyle soylemek hosuna mi gidiyor bilmiyorum. Ilk secenegin olmamasina ozen gosteriyoruz, bize seslendigi zaman hemen ona cevap vermege gayret ediyoruz ama cidden anlamiyorum boyle israrci bir sekilde "anne, anne, anne" diyerek seslenmesini.
Hatta ben okula giderken de arkamdan boyle seslenince benim icin de oyle bir zor oluyor ki gitmesi anlatamam...
***
Selim'in cildi cok hassas, bir yere carptigi an kizarip morariyor. Simdilerde de pisik problemiyle muhatabiz, krem, pudra herseyi deniyoruz ama cani coook yaniyor, hatta banyo yaparken bile agladi baya; uzuluyoruz tabii :(((
***
Banyo yaperken dedim de banyoda yeni bir adet cikardi, su doktugumuz aleti alip kendine su dokuyor, dokerken de oncelikle suyu agzina dogru dokup icmege calisiyor. "igggk" demeyin, temiz suyla yapiyor bunu :)
***
Bu arada, bu aksam anlamis durumdayim ki Masallah cidden "selim" bir cocuk bu Selim.
***
Artik iyice azaltmis olsak da emmege devam ediyor, bu yuzden midir bilmem normal sut tuketimi cok fazla degil, nasil arttirsak ki?
***
Bu yeni uyku duzenine alisti baya Masallah; artik duzenli olarak aksam 8de, ve hatta bazen 7:30'da, yatiyor; sabah 8 civari uyaniyor. Yattiginda hala uc-bes dakika arasi mizildiyor ama insanin icini buracak kadar cok surmuyor bu. Tavsiye olunur ;)
***
Arabalarin yaninda trenleri de cok seviyor artik :)
***
Sincaplarin arkasindan kosuyor devamli; sincaplar oyun bozanlik edip hemen agaca tirmaniyorlar ama :(
***
Daha cok yazmak istiyorum ama aklima gelmiyor :(((
Yarin babasi okulda olacagi icin tum gun Selim'le bizi bekliyor, yeni maceralarda gorusmek uzere...
***
Bu da nostaljik bir kucukluk fotosu :)

4 yorum:

Ayşe dedi ki...

Annesi kendi sesi hoşuna gidiyor ve çıkardığı sesi duymak için tekrar tekrar söylüyordur. Birde bu sefer farklı, çıkardığı ses tamamen anlamlı ve çağırma sesi:) yani ne zaman "anneee" dese efendim denilmesi hoşuna gidiyor..keşif süreci bunlar, kısa zaman sonra bırakır başka şeylere yoğunlaşır.. belli mi olur bu seferde babaaaa baabaa babaaa diyerek birazda babasından efendimler bekler:))

oyy nostalji yapmakla iyi etmişsin..maşallah herzaman güleryüzlü, adı gibi yaşayan selimimiz...Cidden aldığı isim çok etkili oluyor insanın kişiliğinde değil mi??

Hain sincaplar nolacak:P

sumuklubocek dedi ki...

Aysecigim, olabilir fikrine katiliyorum; sabirla gecmesini bekleyecegiz biz de :)))
hem de ne hain o sincaplar, durduklari yerde durmuyorlr ki Selimcik de gitsin sevsin doya doya..
cik cik cik :)))

Tasneemistanbul dedi ki...

Ayy sincaplari Mirac'ta cok seviyor :) Ama bzim gorduklerimiz kacmiyordu ya korktum hatta..


Bu arada Mirac'ta surekli Anniii Anniii Annniii diye bagiriniyor, cok iyi bisey ya :) Disarda bir yerde goremeyince hemen basbas bagirmaya baslamasi. Hatta Ayse'ye cok cok katiliyorum cunku bizimki sabah uyanip ses kontrolu yapiyor, Annii Anniii ANniii Bababbaa Baabaaa Babaaa, sonra bakiyor Baba yok, basliyor Ayydeee Ayydeee ( Ayse oluyor bu)

NURHAYAT dedi ki...

selimin anneside yikanirken basindan dokulen sulari dilini disari cikararak tplar icerdi. temizliginden endiselenip icme kizim deyince daha bir tutkuyla icerdi . sincaplarin pesinden yurumedende anneannesinin kucaginda kostururduk . bazende gordugumuz sincaplari sayardik . birgun 30 civarinda sincap saydik selimle