Pages

8 Kasım 2006 Çarşamba

gece uyuma(ma)larimiz...



Bir onceki yazimda bahsettigim ayrilik sendromunun bir devami olarak belki de Selim'in yatagi ilk gunlerdeki gibi hala bizim odamizda. Yani Selim geceleri hala bizim odamizda yatiyor; hatta bu durum bu aralar odamizla da sinirli kalmayip yatagimiza kadar geliyor.
Gece kalkmalari, alt degistirmeler, emzirmeler nedeniyle ilk baslarda bizim yanimizda baslayan ve o zamanlar altinci ayda odamizi ayirma hedefimiz olan bizler hala bunu basaramamis -aslinda denememis- durumdayiz.
Gerci su an emdigi icin hala bizim odamizda yatmasi benim kolayima gelirken, ilk hedef olarak geceleri uyanmadan uyuma durumuna gecemedik Selim'le. Bu duruma gecmek icin caba da gostermedik gerci. Caba olarak emmek icin kalktiginda emzirmeden pispislayarak uyutmayi onermisti doktorumuz. Ancak bu aralar genelde gunduz ek gidayla beslendigi, benim evde olmadigim, sut sagmaya da firsat bulamadigim icin gunduzleri anne sutunden pek bir mahrum kaliyor Selim. Hal boyle olunca ben de "bari geceleri icsin istedigi kadar" diyerek geceleri emzirmeye devam ediyorum; her ne kadar bu durumdan sikayetci olmasam da ilerisi icin aslinda gece emzirmelerinin bitmesi iyi olur diye de dusunmekteyim bir yandan.
Gece rutinimiz Selim'in gece banyosu yapmasiyla basliyor. Eger banyosunu 6-7 civari yaparsa ve de gunduzden yorgun degilse banyodan sonra oyun oynuyor biraz. Oyundan yorulunca gelip "memme- memme" diyerek -ki buna yeni basladi-, elini emerek, ve de kucagima gelerek uykusunun geldigini belirtiyor -ya da biz oyle anliyoruz-. Ben de onu alip yatakodasina geciyorum ve eger karni tok degilse emzirerek, toksa yanima yatirip pispislayarak uyutuyorum -bu, genelde 8:30- 9:00 civari oluyor, aktifliginin zirve yaptigi zamanlarda ise 10-10:30 diyelim. Yalniz uyuduktan bir bir-bucuk ya da iki saat sonra agliyor ve ben onu yataginda oturuyor buluyorum, uykusunun acilmasina izin vermeden tekrar ya pispislayarak ya da emerek uykuya daliyor. Eger uykusu acilirsa kalkiyoruz, ikinci oyun vs. rutinimiz basliyor. Sonra bizlar da yattiktan sonra gece 1:30 gibi yine mizildanarak uyaniyor Selim, yine emziriyorum yatakta, bu emzirmede guzel uyursa yataginda uyuyor, yok eger cok dalmiyorsa bizim yatakta kaliyor, zira yatagina yatirirsam tamamen uyaniyor. Sonra yine her nerede olursa olsun sabah bes gibi bir uyanma -daha once uyanmamissa tabii-, emme rutini derken zaten sabah oluyor.
Yani ben hala bir gecede mutlaka en az iki en fazla dort kere emzirmek ve Selim'i tekrar uyutmak uzere kalkiyorum. Pilimin cok dayanmadigi gunlerde Sebo kalkip pispislayarak vs. uyutmaya calisiyor. Yani gece uykusu Selim'in boluk porcuk, hala tam bir duzene oturmadi -oturtamadik diyeyim cunku Selimcigimin degil bizim ugrasmamiz gereken bir durum bu. Hele de yatagimizda uyudugunda biz tyam bir uyku uyuyamiyoruz aman Selim'i ezmeyelim, uyandirmayalim diye tilki uykusunda geciriyoruz geceyi.
Yani bilmiyorum, zamanla olacak birsey mi bu, yoksa karar verip tamamen bizim ugrasarak -ki birinci dogumgununden once emmeyi biraktirmak istemedigim icin simdilik olmayacak- duzene oturtmamiz mi gerekecek?

5 yorum:

YAGMUR dedi ki...

Merhaba, yerim ben onu yaa cok tatli!! "meme meme" deyisini tahmin etmeye calisiyorum:)))
Aman sumuklubocek dikkat et ne kadar gec alistirirsan o kadar zor olur diye dusunuyorum, gerci cok tecrubeli degilim benimde ilk bebegim ama cevremde gordugum kadari ile oyle oluyor. Benim kuzenimin bebegi 2 yasina basacak hala geceleri kalkiyor ve sut istiyor, sanirim doktorlar da 6/7. aylardan sonra gece emzirmelerini birakilmasini soyluyor, bu Tatli Selim icin zor bir donem olacak Allah kolaylik versijn.
Opuyoruz Tatli Selim'i.

EGE dedi ki...

aynı sorunları bizde yaşıyoruz.bende kara kara düşünüyorum nasıl vazgeçireceğim gece emmelerinden diye.ege de gündüz fazla emmiyor ben olmadığım için.bakalım biz nasıl başaracağız.:(sevgiler...

Rabia dedi ki...

Merhabalar
Ablam da aynı sorunu yaşadı bir dönem. Gece boyu sürekli emerek uyuyordu oğlu. Sütten kesince problemleri kalmadı. Biberonla karnı iyi doyuyor sanırım sonra da mışıl mışıl uyuyor.

Selim de daha küçük annesi alışır zamanla. Sıkmayın canınızı. Ama resimde de çok güzel çıkmış canım. Maşaallah Selime.
Sevgiler.

sumuklubocek dedi ki...

arkadaslar sagolun oncelikle paylasimlariniz icin.
yorumlardan cikardigim su ki eger ugrasmazsak uzun sure devam edebilecek bir durum bu gece emmeleri.
karar verip yasindan sonra duzene oturtmamiz lazim sanirim. Selim icin -ve ayni durumda olan kardeslerimiz icin- kesinlikle zor bir donem olacak malesef :(
hayirlisi bakalim...
sagolun tekrar!

Anonymous dedi ki...

bu nekadar sirin bisey yerim seni kucuk adam isiririm heryerini allah bagislasin bayiliyorum bu bebise FILIZ
http:www.birselinmasali.blogspot.com