Pages

28 Eylül 2011 Çarşamba

Sonbahar is in the air :)

Havada biraz gecikmis bir sonbahar kokusu var.
Gecikti, cunku simdiye dek coktan agaclarin yarisinin yapraklarini dokmesi gerekiyordu. Gecikti, cunku biz henuz bahcemizden kurek kurek yaprak bile toplayamadik.
Gecikti, ve bundan kimse sikayetci gorunmuyor, benim gibi bir sonbahar asigi bile...

Cunku biliyoruz ki, kistan once biraz daha gunes, herkese iyi gelecek; kistan once biraz daha sicaklik bizlere mutluluk verecek ve biraz daha enerji toplamamiz icin bir sebep olacak.
Ve biliyoruz ki bizim, uzun ve karli kis gunlerinde bu gunes damlalarina cok ihtiyacimiz olacak.

Sikayet yok.
Yavas yavas gelen sonbahari, yavas yavas karsilama vaktidir simdi!


*** *** ***



*** *** *** 
Kerem'in onundeki araba garaji oyuncagini bir komsumuzun bahcesinin onunden aldik. Yani kullanilmis, onceki cocuklardan sirasini savmis bir oyuncak bu. 
Turkiye'ye donersek, bir gun, ozleyecegim seylerden birisi de bu... Artik kullanmadiginiz bir oyuncagi ya da esyayi yeri geldiginde ya bir garaj satisinda, ya da internette satabilmek ve yeri geldiginde kapinizin onune koyabilmek. 

Kapi onune koyulan esyalar genelde duzgun kullanilmis ve tekrar kullanilabilecek ev esyasi, lamba, biblo, bazen bir sehpa vs., cocuk oyuncaklari, ve hatta yatak bile olabiliyor. Ve o esyalari begenirseniz sorgusuz sualsiz alip evinize goturebiliyorsunuz. 

Iste ben de dun yuruyus yaparken onume cikan bu oyuncagi -icinde itfaiye, polis arabasi ve kucuk adamlariyla birlikte- eve getirdim ve oyuncak aninda bizim Kerem'in, ve okuldan geldikten sonra da Selim'in gozdesi oldu! Sanki kutusundan yeni cikmis gibi bu oyuncakla yatip, bununla kalkiyorlar... Tabii, simdilik...



Not: Tisortumuz Esra Teyzemizden hediyedir efendim! 

Not2: Buradaki dolu dolu bir sonbahar ornegi icin buraya bakabilirsiniz. 

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

ne güzel usuller var oralarda, oysa biz yığıp yığıp atıyoruz. Gerçi ben kapıya açık şekilde bırakıyorum alan alsın diye ama gene de adet halini alsaydı ne güzel olurdu.

sumuklubocek dedi ki...

Evet malesef Turkiye'de ikinci el birseyler kullanmak da hor gorulur hep... Oysa ki bazi seyler ucuncu-dorduncu el olsa bile eskimiyor.
***
10 yil once buraya gelirken 6 ay bile kullanmadigimiz ev esyalarimizi alacak kimseyi bulamamistik, onu hatirladim bir de :(((