Pages

25 Eylül 2011 Pazar

Kerem




Eski resimlere bakarken Kerem'in bu videosuna denk geldim. Kerem yaklasik 10-11 aylikken cekilmis bir video. Bu zamanlarina kiyasla Kerem simdi bebeklik hallerinden neredeyse tamamen siyrilmis durumda. Cok insana yakin, neseli, ve canli bir cocuk. Amaaa bir o kadar da inatci ve kararli.
Abisinden dolayi, galiba her ikinci cocuk gibi pekcok seyi yasindan cabuk ogrendi. Ikinci cocuk olmanin bu guzelligi varmis, biz de bunu ogrendik. Abisinin yaptigi her seyi, hareket, soz, davranis, taklid eder durumda. Hatta bazen ona "taklitci zihniyet" diye de takildigim oluyor :)))).
Ama kendine ait bir karakter oldugunu da her daim hissettiriyor. Kendi istekleri, begenileri var onun da. Ornegin abisi bir cizgi film izlemek istese hemen dvdlerden gidip kendi istedigini koymak istiyor. Kendisi "thomas" trenli cizgi filmi seviyor ve her zaman onu izlemek istiyor.
Oyun parkini, ozellikle de salincakta sallanmayi cok seviyor. Ama eger abisi ve abisinin arkadaslari baska oyunlar oynuyorlarsa yasina bakmadan onlarin arkasindan gidiyor. Bir o kadar da gozu kara, kendini kolay kolay incitmiyor ama yapabilir miyim diye dusunmeden buyuklerin yaptigi tum hareketler yapiliyor! Yapabilir miyim sorusunun cevabi cogu zaman onun icin" abim yaparsa, ben de yapabilirim!" seklinde oluyor :))).
Cukulatayi seviyor... Selim pek cukulata yemedigi icin bize garip geliyor Kerem'in cukulata sevgisi ama "o bir Keremmm" diyerek kabulleniyoruz biz de, tabii dozunda olmasi sartiyla :))).
Bazen sozumuzu dinletmede zorlaniyoruz Kerem'e. Istemedigi birseyi ille de yapmiyor. Istedigi birseyde ise elletmeden, "kendim yapacagim" diyerek herseyi, ama her seyi -dolaptan bir galonluk sut sisesini cikarip sutunu kendi koymaya varincaya dek- kendisi yapmak icin cabaliyor, yeri geliyor diretiyor!
Abisiyle oyuncak paylasimi konusunda ille de kendi istedigi olsun istiyor, buyuktur vs demeden cebren ve hile ile oyuncagi elde ettigi oluyor. Her ne kadar istemesem de bazen Selim'e "sen buyuksun, sen baska bir seyle oyna istersen" demek zorunda birakiyor bizi.
Ama abisinin alanini da ogreniyor yavas yavas. Evde ne kadar "mavi" renkli bardak tabak varsa biliyor ki onlar abisinin, kendisine de yesil renkler kaliyor, ister istemez Kerem'in favori rengi yesil olmak zorunda kaliyor. Ya da legolarin abisinin oldugu, kendisine de eski legolari oynamanin dustugunu biliyor, zaman zaman abisi yokken abisinin legolariyla oynamaya calismasindan aslinda bunu pek de kabullenmedigini anliyoruz.
***
Selim ve Kerem her aksam 8'de yatakta oluyorlar, artik Selim'den once Kerem'e de bir kitap okuyorum, onun sectigi bir kitap, Selim'in sirasi sonra geliyor. Sonra her ikisi de yataklarina yatiyorlar. Yarim saat sonra onlari kontrole gittigimde hep her ikisini ayni yatakta kucak kucaga uyurken buluyorum; kardeslik de boyle birsey herhalde...
***
Bu arada, bu aksam Selimle su siteyi kesfettik. Unlu aktorler oyku kitabi okuyorlar. Bizim cok hosumuza gitti ve her pazar uykudan once buradan bir kitap dinlemeye karar verdik. Belki sizler de seversiniz...

Hiç yorum yok: