Pages

9 Eylül 2011 Cuma

Okulda ilk gun!

Ha basladi baslayacak derken, Selim'in okulu sonunda basladi. Selim'in okula baslamasi bizim gunluk yasantimizda da pekcok degisikligin baslamasi demek oldu. Artik program yaparken onun tatil ve okul zamanlarini, okula giris cikis saatleri, onu okula birakma ve alma saatleri vs. gibi pek cok konuda pek esnek degiliz. Ama sikayet yok cunku Selim okulunu ilk gunden cok sevdi: eve gelir gelmez, defterini cikarip "annecigim dear mrs.L nasil yaziliyor?" diye sordu. Ogretmenine mektup yazacakmis hemen. Ben de donem sonunda yazarsin dedim, zira bir yandan yemek yapip bir yandan kendi isime gitmek icin hazirlanmam gerekirken bir de kocaman bir mektubu tek tek "spell" etmek o an icin hic de isime gelmedi dogrusu :)Selim okulunu sevdi, zira bunda Amerikalilarin yaptiklari her isi, bazen sahte bir sekilde de olsa ve sahte oldugunu bilseniz de, bir solen havasinda yapmasinin bir etkisi var saniyorum. Okulun ilk gununde okul suslenmis, kafeteryasinda velilere kahvalti sunulmusti. Ve iste Selim'in sinifinin onunden bir kare:

Ogretmenleri velilere su paketleri hazirlamislardi, hosuma gitti dogrusu... Paketin icinde bir poset yesilcay, mendil ve pamuk vardi :)


Ve ilk gunde heyecanli bekleyisle Selim... Bu duzgun kiyafeti eminim sene icinde t-shirt ve esofman alti sekline donusecek ama simdilik, okula jilet gibi haziriz!

Okulun baslamasiyla ogrendik ki sosyallesmenin bir parcasi olarak neredeyse yasadigimiz sehirdeki her cocuk buradaki futbol- bizdeki namiyla soccer- calismalarina katiliyormus. Isin guzel yani bu calismalarda yasadigimiz yerdeki tum ilkokullardaki cocuklar karisik bir sekilde takimlara ayriliyorlar ve cocuklar kendi okullari disindaki cocuklarla da arkadas oluyor. Selim malum genleri itibariyle ilk gunden futbolu cok sevdi, mavi takima dusmesi ise onu ayri bir sevindirdi :)))

7 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

oyy kuzucugum :) 6 aylik halini bilirim ben senin :) masallah sana :) egitim-ogretim hayatin coook basarili gecsin insallah :) Ailene, insanlara ve vatanina hayirli bir evlat, hayirli bir insan ol insallah :) Allah muvaffak etsin :) (bu deyimler unutulmasin :P)

a_y_s_e dedi ki...

oyy masallah selimcigime! buyumus de okullu mu olmus?? Allah basarilar nasip etsin...

a_y_s_e dedi ki...

bu arada yukaridaki uc nokta benim, ayse!

sumuklubocek dedi ki...

Evet Esracigim, gercekten oyle... o kucukluk hallerini bildigimiz icin okula baslarken bizler ondan daha cok heyecanliydik dogrusu! Allah muvaffak etsin diyorum ben de ;)

sumuklubocek dedi ki...

...'cigim :))), ayse'cigim, sagol canim dileklerin icin!
seninle de konusamadik ne zamandir? arayacagim seni ;)

Red Riding Hood dedi ki...

♥Hayırlı Olsun ,başarılı olsun yolu açık olsun.

sumuklubocek dedi ki...

tesekkurler kirmizi baslikli kiz!