Pages

24 Eylül 2010 Cuma

duygu ve dusuncelerimi paylasmanin yanisira hani bir de yasanilanlar unutulmasin, kalsin internet denen sanal (sanal mi?- artik en onemli gerceklerimizden biri oldu ya) alemin bir kiyisinda diye yazmakti amac hani? yine de kaliyor birsey yazmadigimiz unuttuklarimiz, ya da elimizin gidip de yazamadiklari ya da yasanilanlar unutulsun bir daha yasanmasin diye hic bahsini bile etmediklerimiz.
o bahsini etmediklerimiz aslinda zaten kafamizin bir kosesine kazinip hic cikmayacak olan anilar.
mutluluklari unutup da uzuntuleri ne kadar cok tasiyabiliyor insan hafizasinda, garip degil mi? ya da ben mi boyleyim bir kisilik meselesi mi bu bilemiyorum.
ama bazi seyleri unutamiyorum iste ve unutamadiklarim beni en cok yaralayanlar....
*** *** ***
unutmak istemediklerim ise su siralar Kerem'in yeni yeni -ve de cok israrli olarak- soyledigi "anne" kelimesi ornegin...
hizlica soyledigi zaman "anniii, anniii" diye cikan... zaman zaman da "annnneee, annnneee" diye ille de o "n" harfine siddetli bir vurgu yaparak soyledegi anneleri unutmak istemiyorum.

Peki Kerem'in ilk guzel soyledigi kelime nedir derseniz, once "deeel" gel anlaminda, ve sonra da  "cicek" derim. "chichi" seklinde cikan cicek yemege aldigimiz misafirlerimizin bize sikca getirdigi bir hediye olup Kerem'in ilk ilgisini cekenler arasindaydi.
Sonra gelen kelime ise "ayiy", kendisine sikca soylenen bir kelime oldugu icin hemen ogrendi "hayir" kelimesini. Ornegin karistirmamasi gerekn bir cekmece veya dolaba gidip de karistirmak icin acacagi dolabin onunde kendi kendine "ayiy" dese de yine de bir guzel acip da karistiriyor iste. Bu arada mutfaktaki her dolaba cocuk kilidi takip kilidin ise yaramadigi durumlarda da dolabin kulpu vs herseyi cikardigimizi yazmis miydim?
Selim de severdi karistirmayi ama ona ayirdigimiz icinde sadece plastik tabak vslerin oldugu dolabi gider acar karistirirdi yavrum, pek digerlerini ellemezdi. Ama Kerem yetinmiyor bir dolapla ille de heryere o minik burnunu bir sokacak.
*** *** ***
Selim'in okulunda bu gunlerde aile temasi isleniyor. Bu temayla birlikte eve verdikleri bir proje vardi. Bir tren vagonu seklinde kesilmis kagida ailemizle ilgili dekorasyon yaptik birlikte. Dort kisilik ailemizi cok guzel resmetti Selim o vagona. Her cocugun vagonunu birlestirip bir sinif treni yapacaklarmis. Selim'e bugunlerde oturup sunu ciz dedigimizde guzel resim yapiyor.

Hiç yorum yok: