Pages

24 Şubat 2009 Salı

iki film onerisi-bugune dek izlemediyseniz tabii

Bol filmli bir haftasonu oldu gectigimiz haftasonu.
Benim icin ilk defa -ayni anda bir yandan sikici ogrenci odevlerine baktigimdan olsa gerek- bastan sona oturup izledigim bir osc@r toreni olmasi bir yana cumartesi ve pazar gunu izledigimiz filmler de bu "filmli" haftasonuna katkida bulundu.
Iki tane guzel film izledik Sebo sunu ben de sunu secmistim, ikimizin secimlerini de begenerek izledik. Birkac sene oncesinin filmleri ancak ciktigi zamanlarda takip etme firsatimiz olmamisti.
Her iki filmde de yurek kaldirmayan, icinizi derinden burkan sahneler olsa da izlemeye deger filmler.
Bunun disinda bedensel degil ama ruhsal olarak yorgun oldugum bir haftasonu gecirdim. Ruhsal yorgunluklarimi genelde anlatmak istemiyorum geriye donup baktigimda icimi acitmasin diye.
Bu yorgunlugum kendimden cok Selim'in gecirdigi bir donemle ilgili. Cocukluga gecis bu aralar sancili oluyor. Anne-baba larak bazen ne yapacagimizi, nasil davranmamiz gerektigini bilmedigimiz durumlarla karsilasiyoruz. Anlayacaginiz hepbirlikte ogreniyor, buyuyoruz...

6 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Böceğim,
Verdiğin linke tıklayınca, her ikisinde de "This video is not available in your country." buyuruyor. Dolayısıyla filmler hangi filmlerdi anlaşılamıyor.
aceba diyorum, doğrudan imdb linklerini mi versen, amazon linki yerine...
:))

ycurl dedi ki...

Kite runner cok guzeldi. Ama kitabi daha guzeldi. Yine de guzel bir uyarlama oldugunu soylemeliyim. Atonement'i ise ben pek sevemedim. Keira'nin oyunculugu mu bilmiyorum beni genel olarak rahatsiz eden bir havasi vardi filmin. Ha buldum akici degildi bana gore :)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Atonement'i ben de pek sevememistim. Neden bilmiyorum. Sanirim biraz yapaylik vardi. Haksizlik olmasin simdi tabii de ne bileyim, sarmamisti umdugum kadar. Ama ic acitici oldugu dogru. Hayat,nerden nereye diyor insan.

Selimcigimin adi gibi yine halim selim olmasini diliyorum en kisa zamanda.

a_y_s_e dedi ki...

atonement'i seyretmistim, ama cok begenmemistim. ama dedigin gibi yurek burkan bir suru sahne vardi...

kite runner ise inanilmazdi. sosyologlugum, tarih sevmem tuttu filmi izlerken, agladim. bir ulkenin ne hale geldigini seyrettim. nar agaclarina agladim. hep dusundum, afganistan ne zaman duzelecek diye. bir kitap okumustum economic development ile ilgili, adini hatirlayamadim. adam anlatti anlatti, sonunda bu is ancak egitimle olur dedi. akademik genclik iste, bu mudur demistim... simdi dusunuyorum da oyle, egitimi, dusunmeyi, sorgulamayi ogretmedikce olmuyor.
offf cok dertlenmisim, kusura bakma, sen ne diyorsun, ben neler anlattim...

selimcigim icin esra ile ayni yorumu yapiyorum. noldu yaw, o haftasonu gayet cooperative bir tavri vardi, sonradan mi cozuttu?
cok opuyorum.

sumuklubocek dedi ki...

Ekmekcikiz hanimcigim, linkleri koydum ;)
***
Curlycigim haklisin, ozellikle hem ileri hem geri gidisleri izlerken yoruyordu zaman zaman.
***
Esracigim,
evet basite indirgeyecek olursak bir mektup yuzunden diye dusunup durdum.. Haa bir de yeni bir kelime ogrendim ingilizcede :)))
Selim konusundaki dileklerine katiliyorum, hadi bakalim...
***
Aysecigim,
evet, onu dusundum ben de agaclardan ne istersiniz??? amac bastirmak, sindirmek, yasanmaz hale getirmek olunca...
Selim'in durumu gectigimiz hafta basladi canim, kelime iyi uymus, cozuttu cunku resmen :)))

Mademoiselle dedi ki...

Kite Runner'i severek ve etkilenerek izlemistim, Atonement'i da sevmistim sanirim.
Selim'le gecen gunlerinizde kolayliklar diliyorum.