Pages

16 Mart 2007 Cuma

Stresli Çocuklar Daha Çok Ateşleniyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, evdeki stres, çocukların hastalandıklarında ateşlenme risklerini artırıyor.
Rochester Üniversitesi’nde pediatri profesörü Dr. Mary Caserta açıklıyor: “Elde ettiğimiz veriler, benim için hem sürpriz hem de şaşırtıcı oldu, çünkü bize çocukların sağlık durumlarının gelişimiyle ilgili muhtemel yeni yollar sunuyor.”

4 yorum:

Ayşe dedi ki...

Bu stresin neye zararı yok ki? demek çocuklarıda çok olumsuz etkiliyor... ama büyüklerde tam tersi olması ilginç geldi, yani büyükler stresli olunca hastalık ve ateş daha mı az oluyor? onu mu demek istemişler ki?

Rabbim sıkıntıdan stresten uzak, mutluluk ve huzur dolu bir yuva nasip etsin tüm yavrularımıza...

iremmm dedi ki...

buyuklerden sonra simdi de cocuklarin mi stresi cikmis,aman Yarabbim..yazik yaa,kimbilir neler yasiyorlar ki disari ates olarak cikiyor.ben cok korkarim psikolojisi bozulan cocuktan iremcim...Allah korusun....

sumuklubocek dedi ki...

Sevgili Ayse, buyuklerde dogal katil hucre artisi olmuyor olabilir. Bu atesin ve hastaligin daha az oldugunu gostermez ama buyuklerde strese bagli bagisiklik sistemi bozuklugunun olmadigini gosterebilir. Dualarina amin diyorum.

Sevgili Irem; ben okudugumda bu yazinin dogru oldugunu dusundum hem kendi deneyimimden hem de Selim'in kres deneyiminden...

Ayşe dedi ki...

;-))

tabi yaa..