Pages

10 Mart 2007 Cumartesi

hickirik

Selim daha anne karninda cok hickiran bir bebekti. Devamli hickiriklarini hissedebiliyordum. Kendim hickirmayi hic sevmedigim ve bana cok rahatsizlik verdigi icin onun da iceriden hickirmalarina uzuluyordum hep. Nihayet dogdu Selim. Ancak dogumdan sonra da zaman zaman hickirmalari kesilmedi. Hala da devam eder ara ara, ornegin bu sabah yine hickirmasi bana bu videoyu animsatti. Burada onbesgunluk falan sanirim Selim.
Hickirmasinin kesilmesi icin -genelde pekcok seyde oldugu gibi- emzirmeye basvuruyorduk care olarak. Ya da biberonla anne sutu veriyorduk -Ilk dory at kadar su da vermedik Selim'e, hep anne sutu...; su vermememizin nedeni de karninin su yerine daha faydali birseyle dolmasini saglamak -doktor boyle demisti-. Agzina birseyler aldigi zaman regule oluyordu diyaframi ve kesiliyordu hickirigi.

2 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ay canım benim nasıl da hıçkırıyor:) Kıyamam ben ona:)

Bebişlerin hıçkırığı için pratik bir yöntem değil ancak belki çocuklar ve kesinlikle büyüklerde %100 etkili bir hıçkırık kesme yöntemi. Anında bitiyor, %100 garanti veriyorum:))

Kendi başınıza iseniz:
El baş parmakları ile kulaklar tıkanır, boşta kalan 4 parmakla 1 bardak su kafaya dikilir:) Hepsi bu.

Mesele, kulaklarınız tıkalı iken kesintisiz yarım bardak ya da bir bardak su içmek. Ya da aslında işe yarayan belki yutkunmaktır bilemiyorum ama bana bu yöntem öğretildi, kesin çözüm, deneyin derim:))

sumuklubocek dedi ki...

tesekkurler esracigim,
deneyecegim mutlaka! ben hickirmayi hic sevmem ama malesef benim hickiriklarim da bir uzun surer ki sorma. Abartmiyorum bir keresinde tam 3 gun surmustu hickirigim. Lise yillarimdi, en sonunda dershanede bir hocam "irem ne yaptin sen su testten hic dogrun cikmamis" deyince oyle bir korktum ki hickirigim o zaman kesildi. Eh, beni de ancak boyle birsey korkutabilirdi o zamanlar ;)