Pages

7 Mart 2007 Çarşamba

bir sumuklu kritigi ;)


Haftasonu iki yeni film izledik. Aslinda Babel'i izlemek icin gec bile kaldigimizi dusunuyordum ama oyle degilmis.
Madem Babel dedim, onunla baslayayim. Malesef beklentilerimin altinda kaldi bu film. Yonetmeninin onceki iki filmini (21 Grams ve Amores Perros)izlemis ve her ikisini de cok begenmistim. Yasama dair farkli, bir o kadar da gercekci bir yaklasim sunmustu yonetmen bu iki filmde de. Acilar da, cikmazlar da duygular da cok gercekciydi.
Babel de oyleydi aslinda. Belki de bu iki filmden once izleseydim Babel'i begenebilirdim cok. Ama bu haliyle bana konusu itibariyle -bu itibariyle lafi da bana Korfez savasi sirasinda televizyonda simultane ceviri yapan teyzeyi animsatir hep, herneyse- degil ama cekim tarzi -farkli ama bir yerde, bir sekilde kesisen yasamlar; ve anlatilan duygular, ozellikle de caresizlik ve aci- yonunden Babel, Amores Perros'un biraz Holywood'lastirilmis hali olmus. Brad amcam ve Cate teyzem de bu "Holywood"lastirma cabasinin bir parcasi olarak filmde rol almislar sanki... Oyuncular deyince, her iki filmde de ozellikle Meksika kokenli oyuncularin da ayni olmasi yine bir rahatsizlik olusturdu bende.
Ozetle Babel'i orijinallikten yoksun buldum ve sev(e)medim.
Ikinci izledigimiz film ise The Departed idi. Hatun kisiler genelde sevmezler pek boyle biraz polisiye, biraz gangstervari filmleri ama benden gecer not aldi bu film. Hikayeyi, kurgu ve oyunculuklar cok iyiydi; bana gore surpriz bir sonla bitti ama isin iyi yani "kotu"nun de yanina kalmadi ;) Eh, biraz da yeni tasinacagimiz yerde geciyor olmasi da etkiledi sanirim beni.
Ozetle, izleyin derim The Departed'i...

4 yorum:

Mademoiselle dedi ki...

:) Ben ise Babel'i cok sevmis, The Departed'ida sevmemistim. Tum dusunduklerinin benzerlerini The Departed icin dusunmustum. Demekki farkli acilardan bakinca filmlere, sonuclar ve yorumalar farkli oluyor.

sumuklubocek dedi ki...

ben de Babel'i cok sevecegimi dusunerek oturmustum... Yonetmenin diger filmlerini izlemis miydin?

Mademoiselle dedi ki...

hihi, izlemistim. Birini beraber izlemistik, su kopekli olani:)

Kuaybe dedi ki...

ya sinema diye bişey vardı di mi ?

sana hayranım iremcim.. hem çocuk büyüt, hem derse gir, hem tez hazırla, hem ev hanımlığı yap hem de sinemaya gidip - ya da evde izleyip - kritiğini yapacak vakit bul.. vaktin daha da bereketlensin ne diyeyim :))