Pages

5 Mart 2007 Pazartesi

bahar geldi, hos geldi... ley ley lumu lumu ley :-)


Guya bahar tatilindeyiz ama caliskan arkadasiniz Sumuklu hala israrla okula gidenlerden! Herneyse, birkac saat once okuldan ciktigimda oyle guzel, oyle guzel bir bahar havasi karsiladi ki beni icim her bahar oldugu gibi kipir kipir oldu. Ben sarkidaki gibi her bahar asik olmam ama bahara asik olurum; ilkbahar da sonbahar da icime bir civilti, bir cosku verir hep ve okul cikisinda o temiz, cim, bitki, bocek, agac, yaprak kokan havayi icime cekince yine cosku doldu icime.
Okul binasindan arabaya yururken eski "bahar"lari animsadim.
Guzel bir Ege ili olan Aydin'liyim ben. Orada dogdum, orada buyudum, orada yasadim pekcok seyi taa ki universite icin Istanbul'a gidene dek... O zamanlar kiymetini pek bilmezdim ama aslinda cok severim ben daglarindan yag (zeytin), ovalarindan bal (incir) akan memleketimi.
Baharlar ayri bir guzeldir Aydin'da. Mart ayindan Mayis ortasina kadar suren bahar mevsimi boyunca hava cok cok cok guzel ve temiz olur. Baharda insani da canlanir Aydin'in; pekcok yerde oldugu gibi uzayan gunleri de firsat bilerek disari atar herkes kendini; o guzel bahar gunleri bitmek bilmez boylece.
Lise yillarimda bahar denilince dersane cikislarimi animsiyorum en cok. O cok sevdigim arkadaslarimla dersaneden keyifle cikardik bahar gunlerinde. Ve cok sikisik degilse ders durumumuz mutlaka ya herkesin takildigi bulvarda muhabbet ederek birkac tur atar, kitapcilara takilir; ya da bahar ve yaz sezonunu acan parklarda otururduk biraz hava kararip da eve gitmeden once. Kucuk sehrin avantajiyla mutlaka baska arkadaslarimiza rastlar muhabbetlerimize muhabbet katardik; boylece gunun stresini de atmis olurduk. Ne guzel arkadaslar, ne guzel zamanlardi onlar...
Sonra, her baharda leylak, sumbul ve adini animsamadigim guzel kokan bir cicek turu daha satan cicekcilerle dolar sehrin en canli kisimlari. Ve ben ya okuldan ya da dershaneden donuste onlardan alirdim evimize, mis gibi koksunlar bahari yasatsinlar bize diye. O taze cicekleri cok ozledim; ama kokulari hala burnumda, orada yasadigim her guzel bahar gibi.
Arabaya bindim, hareket etmeden hizlica yaptigim radyo kanali arastirmasinda canli bir keman koncertosu yakaladi beni; bildim hemen bu kadar canli ancak bi Vivaldi olabilirdi ve son ses onu actim, dinledikce coskuyla doldu icim. Sonra o zamanlardan beri herdaim favorim Supertramp calmaya basladi birden -ayni kanalda degil tabii ki ;)- cok severim kendilerini. Iste canli bir parca size:

Sunu da severim aslinda, ama o daha sakin -hatta depresif- gunler icin! Nesemizi bozmayalim simdi ;)
***
Eve geldim baharin doldurdugu coskuyla!
Kapiyi actim iceriden bu baharin en guzel cicegi kosa kosa geldi kapiya... Onunla, firsattan istifade saklanan babasini aramaya koyulduk; eh kucuk evimizde bulmak zor olmadi tabiii...
Ne diyeyim, bu bahar bir baska guzellestiriyor insani ;)

5 yorum:

cenebaz dedi ki...

Ben de baharı çok severim Sümüklüböceğim. Ve bir Egeli olarak seni çok iyi anlıyorum, üstelik biz şu anda o güzel günleri yaşıyoruz.

Kuaybe dedi ki...

aaa, ben daha senin sobene yorum yazamadan sen yeni post yazmışsın :)

ama ne güzel yazmışsın.. ben bile coştum, içim kıpır kıpır oldu burada..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Canım benim, ne güzel anlatmışsın. Çok hoşuma gitti:)

Mademoiselle dedi ki...

Cok tatli resimler, hos bir sarki, huzur dolu bir yazi...

sumuklubocek dedi ki...

sevgili cenebaz; evet, haklisin bir yari izmirli olarak bilirim izmirde de bahar bir baska keyiflidir. benim icin bahar denizi kokusunu icine cek lutfen...

minik melegin guzel annesi; insallah ankaraya da cok yakinda ulasir bahar, ama icimizin kipir kipir olmasi icin ille de bahara gerek yok degil mi?

tesekkur ederim esracigim, anlatirken bir yandan da yasadim oralari; o zamanlari inan ;)

elle'cigim, huzurumuzu paylastigin icin tesekkur ederiz sana!

gorusmek uzere...