Pages

21 Mart 2007 Çarşamba

ah su backyardigans!

Selim bayiliyor bu karakterlere... dvd'sini kutuphaneden almamizla basladi maceramiz; uzun sure onu izledik, sonra dvd'yi geri verince yeni bir dvd alincaya kadar youtube'dan bir bolum bulduk onu izliyoruz, ve su siralar nickjr kanalindaki saatlerini kesfettik. Yani backyardiganslara nereden ulasabilirsek ulasmaya calisiyoruz anlayacaginiz. Ama her zaman izledigi ve tekrar tekrar izledigi bolumleri daha hosuna gidiyor sanirim. Ornegin bugun televizyondaki bolumunu o kadar ilgiyle izlemedi ve bilgisayari gosterip "ac, ac" diyerek bilgisayardaki bolumunu izledi yine. Televizyon izlemeye alistirmayalim derken bu animasyon diziyle baya ilgilendi Selim bey; gerci 24 saat onu izlemiyor tabii. Bir de gecen Kasim'da Philadelphia'a gittigimde -bilmeden- bir backyardigans karakteri olan "Tyrone"u almistim; simdi de onu dusurmuyor elinden.

Gunluk rutinimiz bu animasyonu izleyerek basliyor anlayacaginiz ;)
Iyice isteklerini, dileklerini vs. belirtmeye basladi Selim pasa. Arabalar oyuncaklarda favorisi; kitaplari hep seviyor ama sevdigi belli basli kitaplari var, bu aralar Sari kedi Misir favorisi, bir arkadasimiz getirmisti turkiye'den.

Bunlar disinda disariya cikmayi da cok seviyor, aklina esen zamanlarda kapiyi gosterip yine "ac, ac" diyerek disariya cikmaya calisiyor; tabii her zaman bize uymadigi, ya da hava serin oldugu icin onun bu istegini her daim yerine getiremiyoruz.
Cok yabancilama huyu yok Selim'in o yuzden eve gelen misafirleri ve gittigimiz yerlerdeki insanlarla hemen yakinlik kuruyor; yalniz, yabancilarin oldugu mekanda biz de varsak gayet mutlu, biz odadan cikinca beni ya da babasini aramaya basliyor ki bunlar genel gelisim surecinde bu siralar olan, ya da olmasi gereken seyler zaten. Bir de bu aralar elektrikli el supurgesine takti; koca seyi kendi cussesine gore agir magir demeden getiriyor, "vu, vu, ac, ac" deyip illa ki de actiriyor ve surmeye basliyor; eh yerleri temizlemesi acisinda iyi tabii ki :))) ama o el supurgesinin devamli acik oldugundaki gurultuyu siz tahmin edin artik...
Cok hareketli, bu yuzden devamli terliyor, buna bir care var midir acaba?
Dun eve geldigimde babasini bezdirmis gibiydi, babasi "bu cocuk cok yaramaz olacak" diyordu bana... Eh babamiza cekmis diyelim!
Iste boyle, malesef fotograf makinamiz olmadigi icin yeni fotolar yok :(

6 yorum:

Tasneemistanbul dedi ki...

Ah ben yerim onun supurgeyi tasiyan ellerini :)) Benim oglum da agir magir demeden istediklerini tasimaya kalkiyor korkulur bunlardan, kendi ansiklopedi setinin demir cantasini icinde kitaplariyla tasidi da ben bir durdum yani :) Yok artik...

Ben de ogluma bazi seyleri izletiyorum, arapca ogrenmesini istedigim icin Barney dvdmiz var, ayrica Little Red Tractor and Postman Bob mu neydi onlarin degisik maceralari var Dubai'den almistim. :) COk komik Barneyi arapca konusurken seyretmek ve umarim faydasi olur.. Hatta oglum bazen kendi kumandayi getirip Baby diyerek isteklerini bayagi bayagi keisn bir dille belirtiyor.. Ahh cok benziyorlar birbirlerine cook :)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Vu Vu..Yerim ben Onuuu:))))
Canaaayyyy kaçma gel burayaa:) Keşke orada olsam da yakalayıp yakalayıp ısıyysammm seniii:P

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ya bi fotoğraf makinası alın arttııııkk:( Olmadı disposable biş alın, scan edin falan koyun yeni foto pls, özlediiik:(

Ayşe dedi ki...

okurken birden benim büyümüş bebeklerimin küçük bebeklik hallerini hatırlayıvedim :)) off yaa ben bebek özledim sanırım...ay ben ne dedim?!! Rabbim olmayanlara versin, biz sizleri okuyalım, resimlerinize bakalım ve sevelim:))

opel dedi ki...

Güzelimi çok özledim onun son fotorafını bloğundan alıp bilgisayara arka plan olarak aktardım her bilgisayarı açtığımda onun la konuşup sonra bilgisayara dönüyorum elektrik süpürgesine olan merakı gözlerimin önüne geliyor kendimi orda onunla süpürge yapıyor sanıyorum ben torunumu cok seviyorum ve onu cok özlüyorum.sevgiler hepiniz öpüldünüz

sumuklubocek dedi ki...

Tesnimcigim, insallah insallah benzedikleri gibi birgun bulusur, oynarlar da birlikte. Aslinda sen de arada konussan onunla Arapca daha da kolay olur ogrenmesi.

Esracigim, fotograf makinesi konusunda top babamizda :) -o da almis zaten mesaji ;)))-

Aysecigim bebek ozlemek tehlikeli(!) ve guzeldir ;)

Guzel dedemiz, elektrik supurgesine merak son haddinde. Artik supurgeyi bile cikarmaya korkuyoruz!