Pages

23 Şubat 2007 Cuma

what goes around, comes around...

Gunlerdir kulagima -ve bazen de dilime- yapisiyor bu sarki. Sarkinin sonundaki ve basindaki ezgiyi de cokca Turk muzigine benzetiyorum. Benim gibi dusunur musunuz bilmiyorum ama birisi de "hah evet oyle cidden :)" dese cok sevinecegim -onaylanma duygusu mutlu ediyor insani elbette-.

Bugunlerde malum tezim icin datayla ugrasiyorum, cok cok rutin birsey oldugu icin ayni anda muzik de dinleyebiliyorum bazen. Eskiden, ozellikle universite sinavlari icin matematik calisirken devamli radyo acik calisirdim, o zamanlar ozel radyo kanallari yeni yeni cikmasina karsin cok kaliteli fazla kanal olmamasi ve kucuk bir sehirde yasadigimiz icin buyuk sehirlerdeki kanallara da ulasamadigimiz icin radyoda TRT3 dinlerdim. Hem klasik, hem yabanci pop, soft rock, alternatif sayilabilecek new age tarzi muziklere oradan ulasabilirdim ancak. Ara ara cok begendigim parcalar oldugunda teybin icinde devamli hazir bulunan kasete de bu parcalari kaydetmeyi ihmal etmezdim hic.
Yalniz birseyler okurken sozsuz dahi olsa muzik dinleyemiyorum. Illa ki mutlak sessizlik kaplayacak heryani ve ben konsantre olmus bir sekilde okuyacagim, calisacagim her neyse elimdeki. Sanirim bunun en buyuk nedeni, mutlaka ve mutlaka -ister istemez dinledigim herseyin sozune, ezgisine dikkat kesilmem; bu yuzden cogu sarki sozu ezberimdedir hep, ya da bir parcanin birkac notasi calsin anlarim hemen hangi parca oldugunu -muzik kulagim mi var ne :)))-.
Herneyse; bir de bugun okuldan donerken eve radyoda bir parca caldi ki yine cekme kaset pesinde kostugum yillara gittim. ISte bu parca da burada, bilenler coook iyi hatirlayacaklardir ;)

Bir de, birsey daha yazacaktim ama unuttum -yok, yalan degildi vallahi ;)-; herneyse animsarsam edit ederim sonradan artik.
Tekrar ilk paragrafa donelim, bur parcanin bastaki ve sondaki ezgi Turk muzigine benziyor degil mi? Bunu sormak icin yazmistim ben aslinda....

3 yorum:

Mademoiselle dedi ki...

Sumuklubocek,
Ben parcanin baslangici hakkinda sana katiliyorum ve benim de bir ara dilimdeydi, bunu soylemek istiyorum. Klibini izleme firsatin oldu mu:)

ycurl dedi ki...

Evet benziyor ve hatta ud caliniyor gibi geldi kulagima. Biliyorsun pop sarkilarina burada cok fazla dogu sentezli ritim koymayi seviyorlar. Gecenlerde benim de kulagima bir kac parcada calindi. Sting baslatti diyecegim ama ondan oncesinde de vardir herhalde :)

sumuklubocek dedi ki...

sevgili mademoiselle hosgeldin!
sumuklu +1 olduk desene ;)
yok, izlemedim; bir arastirayim bakayim...
curlycigim, evet bana da cok ud gibi geldi;
oh, sevindirdiniz beni bu konuda yalniz olmadigimi bilmek sevindirdi. bugun ofis arkadasima bahsediyordum ayni seyi ama amerikali oldugu icin pek bizim oralardan oldugunu ezginin konfirme edememisti kendisi...