Pages

4 Nisan 2020 Cumartesi

Umut, umitvar olmak...

Biraz umutsuz oldugum zamanlarda Yeni Turku'nun Yesilmisik albumundan (ne cok dinlemisligim vardir o albumu lise zamanlarimda) "Yitik Bahar" sarki sozleri duser aklima (melodik olarak tabii ki):

Cicekleri uzerinde ölüyor en bereketli agaclar...

Ancak bugunlerde her ne kadar bu sarki ite kaka girmeye calissa da icime ben umutsuz degilim, hani sairin dedigi gibi "guzel gunler gorecegiz cocuklar", oyle hissediyorum, oyle inaniyorum. Ve cevreme (duyduklarim ve okuduklarimdaki kirliligin aksine) umutlu, umitvar bakmaya calisiyorum. 

Hani evlerimizden, bahcemizden, belki de benim gibi ciktigimiz yuruyuslerden gozlemledigimiz gibi bahar geliyor. Gozlemlemediyseniz lutfen bir bakin cevrenize, tomurcuklara, yeseren yapraklara, acan ciceklere bakin. Cocuklarinizin gozlerine bakin, parildayan gunese. 

Hepsi bana guzel gunlerin guzel seylerin habercileri gibi geliyor bu gunlerde... Umitvarim, ve  umud ediyorum ki yazla birlikte bugunler de bitecek... Data degil hislerim soyletiyor bunu bana. Bitmese bile bununla yasamayi ogrenecegiz belki de. Cunku bugun Crona yarin bir baska virus... Bu bize an'i yasamayi, an'i yasatmayi, an'da kalmayi ogeretecek belki de. Hani yarin olecek gibi yasamak ama olmeyecek gibi de hazirlanmak hayata.

Bana soruyorlar ABD'de durum nasil diye... Bilmiyorum, cunku buyuk resimde isin neresindeyiz neler oluyor onu bilemiyorum. Sadece su anda yapmam gerekenlere, ve disaridaki bahar'a odaklanmak istiyorum. Cunku bahar umuttur cunku bahar umitvar olmaktir. 

Evrene, Allah'a, tanriya, her neye inaniyorsaniz isteyin ondan guzel seyler isteyin, enerjinizi guzellikler icin yogunlastirim birakin oraya. Inaniyorum ki hepimizin guzel dilekleri, dualari, istekleri guzel kapilar acacak...

Bunun icin biraz motivasyona ihtiyaciniz varsa size bahcemizdeki ve etrafimizdaki bahari gonderiyorum, cicek cicek...:


***



***


***


*** 

Ah bu gun batimlari, kucukten beri gunu en favori zamani benim icin aksam ustleri, gun batimlari olmustur...


Doganin tadini cikaran yaban ordekleri, golf sahalari onlarin oldu artik...


***


***

Ah bir de kokusunu duysaniz bu guzelligin...

 

10 yorum:

Kanatlı Kedi dedi ki...

Bugun biraz karanlıktı içim, iyi geldi yazın. Olumlu dilekleri içimde arayıp bulayım, evrene filan bi yerlere göndereyim ben de, bu böyle olmayacak yoksa =)

tülin dedi ki...

Çiçeklerin kokusu geldi sanki. Özlem böyle bir şey işte...

Kaystros Tyrha dedi ki...

Nedenini bilmiyorum ama birkaç gündür ben de iyimserim. Güzel günlerin geleceğini ve virüsün insanlara bir şeyler öğreteceğini düşünüyorum. Fakat bu güzel günler gelmeden önce büyük sıkıntılar yaşayacağımızın da farkındayım. Sabırlı olmak zorundayız.

Sumuklubocek dedi ki...

Sevgili Kanatli Kedi,
bir nebze umut isinlayabildiysem ne mutlu, ama cidden inandim boyle olacagina, hepimiz umut edersek olur bence!
sevgiler!

Sumuklubocek dedi ki...

Sevgili Tulin,
cidden oyle guzel kokuyorlar ki... Ancak bu cicegim omru belki bir belki iki hafta oyle guzel bir koku yayip cekiliyor, hele aksamlari...
sevgiler!

Sumuklubocek dedi ki...

Sevgili Kaystros,
Ne mutlu, ne guzel umitvar olmak... Insanlar umuyorum ki cok sey ogrenecekler -birkac ay sonra unutmazlarsa tabii-; simdilik sabir ve umut... (ya da umutla sabir mi demeliyim...)
sevgiler!

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Gün gün değişiyor ruh hallerimiz, umutlu ümitsiz oluşumuz.
Meditasyon iyi geliyor, evet. :)

Sumuklubocek dedi ki...

Ekmekcikiz hanimcigim,
cok dogru; beni hava durumu da etkilemeye basladi son zamanlarda. Hava gunesliyse ben de iyiyim ama bulutlu ise umudu diri tutmak zor oluyor...
Sevgiler benden!

Mutlu Anlar Koleksiyoncusu dedi ki...

Beğendim yazını :) İçinde hem virüs hem de bu kadar umut olan başka yazı okumadım :) Ve bir gece yarısı okuduğum bu metin az sonra huzurlu bir uykuya uğurlayacak beni :) Bunun için de ayrıca teşekkür ederim :) Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

Sumuklubocek dedi ki...

tesekkurler Mutlu anlar kolleksiyoncusu!