Pages

13 Kasım 2011 Pazar

Bitmez haftasonu

Zor bir haftasonu geciriyoruz, ya da gecirdik diyeyim de bitsin gitsin!
*** *** ***
Konferanstan hem bilimsel, hem sosyal, hem de 27C derecede seyreden havadan bol enerji almis bir sekilde dondum.
Donus eve olunca guzel... Anladim ki insanin yasadigi yer, iyisiyle kotusuyle "ev"i oluyor ve "ev"e donmek, adamlarima kavusmak beni mutlu ediyor!
*** *** ***
Donuste cuma gununun tatil olmasiyla uzun bir haftasonu bizi bekliyordu. Uzun haftasonlari guzel, ancak Selim gibi enerjik bir cocugu evde "mesgul" etmenin yollarini bulmak gerekiyor.
Selim'i mesgul etmek aslinda Selim buyudukce daha kolay oldu. Buyudukce ve okula baslamasiyla ornegin oturup daha uzun bir sure legolariyla mesgul olabiliyor, resim yapiyor, yazi yazmaya calisiyor...
Bunlari goren Kerem de abisini taklitle eline kalem alip birseyler ciziktiriyor kendince. Bu guzel de bazen o kalem kagit yerine, duvarda, sandalyelerde, masalarda, ve bilimum yerlerde gezinebiliyor. Kalem kursun ya da silinebilir herhangi bir kalem oldugunda sorun cozulebilirken, tukenmez kalem ya da kalici bir baska kalem olunca olay cildirmalik bir hal alabiliyor.
Kerem'e defalarca anlattigimiz, ya da anlatmaya calistigimiz halde, o kalemin gezinmesi konusunda su anda pek basarili degiliz. Kerem'de durum bu.
Selim'de boyle bir sorun hic yasamamistik, hatta boyle birsey sozkonusu bile olmamisti... Derkeeen, kardesinden mi ilham aldi nedir bu sabah, hem de arkadaslarimizin ugrayacagi sirada, eline mavi tukenmez bir kalemi alip salondaki kahve krem rengi arasindaki koltuga guzelce bastira bastira ustunden gece gece bir "W" yazmis. Yanlis oldugunu bile bile neden oraya yazdigi bilinmez, neden "W" yazdigi da baska bir konu -hani bilmem "S" yazsa daha mi az sinirlenirdim acaba???-
Bunun uzerine sadece pazar gunleriyle sinirlanan bilgisayar oynama hakki elinden alindi Selim'in.
(O "W" hala silinemedi, bir golge seklinde de olsa koltugun ustunde siritmakta kendisi)

Vakit gecirmenin bir parcasi olarak bugun zencefilli kurabiyeler yaptik Selim ve Kerem'le, onlar kendilerince suslediler kurabiyelerini. Sonra Kerem uyudu, Selim bahcedeki yapraklari toplamak uzere bahceye cikan babasiyla birlikte bahceye cikti, ben de yemek isleriyle ugrasirken onbes yirmi dakika sonra asagidan gelen seslere kulak verip inince bir de gordum ki camasir makinesinin yanindaki deterjan ve yumusatici alinip hem camasir odasina hem de disariya acilan kapidan  disariya yerlere guzelce dokulmus, hem de baya baya dokulmus. Niye doktugunu sorunca arabayi yikamak istedigini soyledi ama boyle masum bir istek dahi olsa cinlerin tepeme cikmasini engelleyemedi. Selim hemen odasina gonderildi, zorunlu yatak istirahati verildi -nam-i diger ogle uykusuna yatirildi-. Bu arada camasir odasi temizlendi.

Selim'in her nedense, merak onde giden sebep, deterjan, dis macunu, kozmetik gibi urunleri dokup, karistirip bilimum baska amaclarla kullanma gibi bir huyu var. Ornegin yuz temizleme tonigim ile sivi sabunu seyreltip kupuk sabun yapip kullandi bir sure. Sonra dis macunuyla camasir yikamaya calistigini, anneannesinin nemlendiricisiyle lavabolari temizleme girisimlerinde bulunmalari bunlardan bazilari.
Olumlu bir yonden bakarsam kimyager olma istegi var icinde diyecegim artik, ama takrir edersiniz ki pek de hos karsilanacak girisimler degil bunlar.

Bakalim, bu da bir donemdir ve atlatilir oyle degil mi?
*** *** ***
Bu kadar olaydan sonra yine de yuzumuz gulsun diye Selim'in siniflarinda cadilar bayrami gunu cektirdikleri bir resimle kapatayim bu ic dokme amacli yazimi.
Ogretmenlerinin todd parr kitaplarindaki bir karakter gibi giyindigi cadilar bayrami gunu, o gunu kutlamayanlar da dusunulerek okula pijamali gitme gunu olarak degerlendirilmis. Selim'in anlattigina gore cogu ogretmen kitaplardan bir karakter kiliginda gelmisler okula.







4 yorum:

Bezen Hindistan dedi ki...

koltuk icin su link isine yarar belki

http://www.ohdeedoh.com/ohdeedoh/clean-up-time/red-sharpie-marker-vs-furniture-097691

sevgiler

sumuklubocek dedi ki...

:))))
bu koltuklar cok daha vahim durumda! neyse ki bizimki buyuce bir "W" ile sinirli kalmis!
tesekkurler!

Deli Anne dedi ki...

İtiraf ediyorum hafta sonları ödümü kopartıyor.. Çünkü taşkın, coşkun Selim'i evde zaptetmek çok zor.. okula gittikten sonra hepten sıkılır oldu evde ve ne zaman sıkılsa ya kardeşiyle haşin oyunlara girişiyor ya çıldırıyor o enerjiyle. Akıl karı değil evde tutmak tüm gün:)

sumuklubocek dedi ki...

aynen!!!
haftasonu aktivitelerine yazdirsam mi diyorum, onlar da topu topu bir saat suruyor...