Pages

29 Kasım 2011 Salı

Bir takvim yapragi


Bir yaprak daha kopardim ofisimde masamin ustunde duran takvimden bugun...
Aralik 2011 yanibasimizda gelmis bile... Hos, yarini gorup goremeyecegimiz garanti degil ama, insan olma hali iste gorecekmisimcesine kopartiverdim yapragi.
Aralik 2011,  dogumgunum goz kirpiyor bana oradan. 
Dogumgunleri de aslinda anlamini yitirdi benim icin. Sadece bir sukur vesilesi olarak bakiyorum artik. Belki de sadece bu sekilde bakmak gerek ama, yine insan olma hali diyecegim, ister istemez beklentiye giriyor insan. Oysa ki bu aralar daha iyi anliyorum ki en yakinindan en uzaga insanlardan hicbir beklentim olmadan yasamam lazim, bunu hic unutmamam lazim. Zira, bu sekilde yasamaya calismak daha mutlu ediyor insani.
Bir takvim yapragi bakiyorum ve anliyorum:
Zaman, cabuk geciyormus.
Zaman,  ne getirecegi hic belli olmuyormus.
Zaman, hor kullanmamak gerekiyormus.

Zaman, buyudukce ogreniyor insan...

6 yorum:

ESMA ( esma_uysal@yahoo.com) dedi ki...

iste bunlara olgunluk ismine yukluyorlar be sumuklum :((( beklentisiz yasamak en dogrusu ama insaniz heleki bayan da olunca hemcinsin olsun karsi cinsin olsun bekliyor insan sevildigini hisssetmeyi ve de hissetdirmeyI

Deli Anne dedi ki...

Benim de doğum günüm kaynadı gitti gene.. Evet Esma'nın dediği gibi beklemesek keşke.. sırf d.gününe bağlayarak konuşmuyorum..

Bu sabah uyandım. İlter gelmiş.. çantasında çeşit çeşit çikolatalar. beni mutlu etmek için.. her ne kadar sormadan pişman olsam da:)

Sonra birden konu açıldı, ben zorladım sanırım.. ailelere dayandı.. zaten doluyum bu konuda.. çok doluyum.. Ama kendime sürekli kuldan bekleme, kuldan bekleme, hem onalrın da nedenleri vardır diyorum. diyorumd a bazen bileniyorum işte.. birden dellendim.. İlter hiçkimseye hiçbirşey kondurmaz.. susar.. eşlik etmediği için daha da kızdım.. neyse neler anlatıyorum yahu..

sumuklubocek dedi ki...

sevgili Esmacigim ve Delli Annacigim: bilahere toplu chat yapalim bence ;)

aslinda tum bu beklentiler ve sonundaki husranlar -en azindan kendim icin konusuyorum- belki de daha "Ham" olmamizdan kaynaklaniyor...

Deli Anne dedi ki...

Güzel gönüllü arkadaşım, yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun.. Öyle bir yaş olsun ki bu, olgunluk çağın olsun.. hani hamdan çıkma olgunluğu:) Ben birşey hissediyorum; 40 sayısı pek mukaddes ya. 40 yaşımda daha iyi olacağını düşünüyorum (yani hayırlısıyla görürsem inşallah) e tahminlerime göre de (doğum tarihim karışık ya) brkaç yıl kaldı ona da.. eskiden korktuğum kırkın şimdilerde gelmesini diliyorum bu sebepten:)

Ha, bu benim yaşımla ilgiliydi.. Esmam pek genç, muhtemeşlen sen de öylesindir (isim veremiyorum) sümüklüm:)

ne karışık yazıyorum bugünlerde.. hoff.. sıkıldım kendimden..

yani demek istiyorum ki; bu yaşım iyi ki gelmiş dediğin bir yaş olur senin için inşaallah!

deren dedi ki...

büyüdükçe öğreniyor da,geriye ne kalıyor?
hayat akışında devam ettikçe yine "bekleyecek" bu gönül...fıtratında var çünkü..söz geçmez,laftan anlamaz değil midir kendisi?

varsın dilediğince takılsın o da :)

Ayşe'nin Kozası dedi ki...

Sevgili aralık kızı;biliyormusun
dün konuşurken "amerikada benim de bir arkadaşım var" diyiverdim...
adıda sümüklüböcek dedim...
ne aralık nereden buldun diye şaşkın bakanlara öyle emin bakış
devirmişim ki aklıma geldikçe
gülümsüyorum...Umarım zaman en güzel yoldaşın olur,seven,sevdiren
bir yoldaş...