Pages

16 Ekim 2011 Pazar

Yine Halide Edip

Tarih okumayi severim ben. Hatta tarihi farkli bakis acilarindan ve farkli kaynaklardan okumayi daha da cok severim.
Halide Edip'in bu  ve bu eserlerini (yanilmiyorsam ilkinin Turkcesi Mor Salkimli ev ve ikincisinin Turk'un Atesle Imtihani) web ustunde orijinal sekilleriyle bulunca cok sevindim. Turkcelerini eskiden okumus oldugum bu eserlerin Ingilizcelerinde farkli ifadeler var zira.
Okuyup bitirmeye yakin zamanda firsat bulur muyum bilmem ama cok ilginc oldugu kesin.

3 yorum:

Ayşe dedi ki...

Kitap okumayi sevenlere, icine gomulup cikmak istemeyenlere herzaman cok ozenmisimdir...Yanilmiyorsam sen de cok seviyorsun...Hatta yanilmiyorsam, ingilizce degil de turkce kitaplar okumayi tercih ediyordun degil mi?...Gelismeleri bekliyorum, bakalim nasil gidecek :)

sumuklubocek dedi ki...

Sevgili Ayse,
evet turkce'yi daha cok tercih ediyorum, baska kaynaklardan okudugum kadariyla halide edipin bu eserlerin asli ingilizce olarak kaleme alinmis ve politik sebeplerle turkcelerinde farkli ceviriler kullanilmis -yine yazar tarafindan cevirileri de yanilmiyorsam-. Bu konu ilginc geldigi icin bu eserleri bir de asillarindan okumak istedim.

Her ne kadar bu aralar istedigim kadar okuyamiyorsam da gozluklerimi kucukten okuma askina borcluyum diyebilirim. Ilk okumayi ogrendigim siralarda geceleri gizliden kalkip kitap okurdum. Harcliklarimin %90'i kitaplara gitti hep.
Hala da cok dusunmeden para harcadigim tek kalem kitaplardir :)))

pınarpare dedi ki...

bende ilk okumayı öğrendiğimde annem geceyi yarıladığım zaman zorla yatırırdı,bende kalkıp sokak lambasının ışığında devam ederdim:)Mor Salkımlı Ev i okumuştum da belki de ondan bile lezzetli olması muhtemel Türk ün Ateşle İmtihanı nı hep aklımın bir köşesinde tutmama rağmen okumamıştım.iyi bir hatırlatma oldu banada.teşekkürler...