Pages

1 Ekim 2011 Cumartesi

1 Ekim 2011

Yok ozel bir gun degil... Hos, her ne kadar unutarak yasasak da aslinda her gunu ozel bir gun olarak yasamak lazim, diye dusunuyorum. Cunku her gun bize ozel bir hediye aslinda, bunu hep bir olum hatirlatsa da unutmamak kupe yapmak lazim. Ama demisler iste bir kere insan unutmakla maluldur diye...
Herneyse amacim moral bozmak falan degil(di) aslinda ama belki de icimde bir sikinti, o yuzden boyle hafif sikintili koselerden bakisim.
Bu aralar Selim'in ustune cok gitmekte, bagiran cagiran kas catan yuzumu takinarak dolasmaktayim ortalikta. Bugun Selim'e bagirdim, hem de kendimi taniyamayacak sekilde(!), ve "ama ben seni cok seviyorum, sen neden boyle yapiyorsun!!!" diyen bir cocuk ve hep bes bucuk yasinda oldugunu unuttugum bir cocuk sesiyle silkindim, irkildim!
Belki de panik benimkisi, eve odev verilen dikdortgenleri, ucgenleri, kareleri ve cemberleri cizip yapistirmazsa odev kagidina dunyanin yok olacagina, Selim'in ders calisma aliskanligi kazanmayacagina, ve bunun ustesinden nasil gelecegime dair bir panik.
Kesinlikle bir unutma benimkisi.... Onun hala oyun caginda oldugunu, henuz odev(!) yapma diye bir kavraminin olmadigini ve aslinda bu konuda onu yavas yavas egitmemiz gerektigini unutma!
Bunu bir "sticky note" olarak koymaliyim bilgisayarima!
Ahh Sumuklu ahhh, bu kalp agrisiyla sen nereye gideceksin???
***
Yarin Selim'le kek yapsak birlikte, ve birlikte oturup su sekil odevini yapmaya calissak onun o cocuk kalbi beni affeder mi?

5 yorum:

ESMA ( esma_uysal@yahoo.com) dedi ki...

Unutmusdur bile o annesi, bir de canini buna skma

gunlukcugum dedi ki...

affeder affeder)

sumuklubocek dedi ki...

Insallah, insallah...
Yani su cocuk psikolojisi dedikleri sey var ya, onu bozmayalim diye tum endisem :(((

Deli Anne dedi ki...

Affetmez mi, affetmiştir bile canım arkadaşım.. Peygamber ahlaklı ya kuzularımız..

ayrıca ben bugün şunu farketim.. erkek çocukları büyüdükçe ele avuca sığmaz oluyorlar.. sanırım bu da ebeveyn için epey zor bir durum.. yani benim için kesin öyle.. okuldan geliyor, az sabır diyorum daha eve girerken bağırış çağırış başlıyor..

tek ümidim dua.. Devamlı dua ediyorum.. bi zarar ziyan vermeyelim çocuğa da layıkıyle, hoşgörüyle davranalım diye.. İstemek bizden :)

sumuklubocek dedi ki...

dogru diyorsun,buyudukce ele avuca sigmaz oluyorlar.
"okuldan geliyor, az sabır diyorum daha eve girerken bağırış çağırış başlıyor.." cumlene guldum, aynen oyle bizde de durum :)))