Pages

18 Ekim 2010 Pazartesi

kerevizzz ve dogaclamalar...

Funda'nin yazisina katiliyorum... hem de %100!!!
kereviz demisken...
bizim Selim kerevizi sever aslinda.
ammaaaaaaa illa da cig olacak.
Cig kereviz havuc gibi katur kutur yenilecek.
cig brokoli ve cig karnibahar da yer...
bir de krem peynire batirip yemesini sever.

hani illa da pisirip yedirmeye gerek yoktur belki; belki cocuklariniz cig kerevizi sevebilir diye bir oneri olsun diye yaziyorum.

*** *** ***

burada ozellikle partilere goturmek icin marketlerde boyle yukaridaki gibi sebze tabaklari satilir. ortasinda da bir sos.
sosa batira batira sebzeleri yerken bizim borekleri pogacalari arasa da insan, partiler icin saglikli bir alternatif oludgunu dusunuyorum.
meyve tabaklari da var ama cig sebze kadar yazmaya deger bulmadim onlari, uzgunum...

*** *** ***
uzgunum deyince...
ingilizce de "I am sorry but..." seklinde, bizce de "uzgunum ama..." diye cevrilebilecek cumleler vardir ya, Selim kendince onlari "ozur dilerim ama..." seklinde ceviriyor. Komik geliyor bu bana ve bu yuzden duzeltmiyorum onu :))) evet, evet, hain anneyim ben!

*** *** ***
Selim deyince Kerem beyimiz de eksik kalmasin: Kerem de bu aralar en cok "menim o" kelimeleri ustunde duruyor. Istedigi birsey olursa hemen agzindan "menim o" cikiyor :)... Bu herhangi birsey olabilir ekmek, tornavida... ama illa da "menim o!"
Bir de kendisine devamli "aman dikkat", "dikkat et Kerem" vb gibi cumleler sarfedildigi icin bazen kendi kendine "tiktak ditdat" diye diye evde dolandigini goruyorum. Bu da komik :))



3 yorum:

ycurl dedi ki...

Seni cok hain anne gordum Irem :))

funda dedi ki...

çiğ kerevizi hiç yemez sanırım ben de çiğ sebze sevmem ıggg brokoli de hiç sevmem. Ama şu amreikalıların yeme sistemini pek anlamıyorum ya çok sağlıklı yada çok sağlıksız şeyler yiyolar gibi geliyo.
Lakin yine de yaşasın kereviz sevenler :)

sumuklubocek dedi ki...

yeniden okudum da cidden hain anne olmusum :)))

***
fundacigim, aslinda ortada olan sos pek kalorili birsey bence sebzenin sagligi kaciyor. ben oyle durumlarda sossuz yemegi tercih ediyorum mesela.
evet brokoliu nahos duruyor biraz, dislere kuvvet...