Pages

21 Ekim 2010 Perşembe

Bizden manzaralar


Ustte, bizden sonbahar manzaralari...
Hergun sabah kalktigimda ilk isim pencereden bu renk cumbusune bakmak oluyor.
Cocuklarla dokulen yapraklarin icinde yuruyup hisirtisini dinlemek, cesitli renkli yapraklari toplamak, dokulen yapraklarin icinde yatip yuvarlanmak bu aralar hobilerimiz arasinda.

Dun Selim kresteki aylik sunumunda "sonbahar" temasina uygun olarak renk degistiren yapraklari anlatti, bunun icin okula yaprak goturdu. Ve ille de araba goturmek istedigi icin sari tonlarindaki okul arabasini da goturerek, sonbaharda cocuklar da okula gider diye sunumunda okul arabasini da kullandi.

Sunum (presentation) derken Amerikan egitim sisteminde onemli bir yeri var sunumun, anaokulundan universiteye kadar pekcok sunum yapiyorlar. Bu da topluluk onunde konusma becerilerinin ve kendilerine guvenin gelismesini sagliyor. 4-5 yasinda sunum yapmaya basladiklarini gorunce bazi ogrencilerimin yanlis cevaplari bile cok dogruymuscasina anlatiyor olmasina artik hic sasirmiyorum. Bense ilk sunumumu zannedersem universitede yapmistim. Kalp carpintimin kulaklarima vurdugu hala aklimda...

Burada da biz yemek yerken Kerem'i oyalamanin bir yolunu goruyorsunuz. Hem onu oyaliyor, hem de kendi kendine yemegi ogreniyor. Tabii henuz tamamen kendisi yemegini yemiyor ama iyi bir oyalanma yontemi oldugunu dusunuyoruz. Ustundeki onluk i.ke.a'dan... cok memnun kaldik, artik istedigi kadar ustunu kirletmekte serbest... Kiyafet gibi giyilen bu onluk cok isimize yaradi, tavsiye olunur ;)

iste bu gunlerde bizden manzaralar...
Posted by Picasa

2 yorum:

Fatma Sancak dedi ki...

merhaba,
çocuk sahibi olmak için deli bir istek doldu içime. daha fazla okuyamıyciim. zira çok güzelsiniz.

sumuklubocek dedi ki...

Tesekkur ederiz...