Pages

18 Mayıs 2009 Pazartesi

cok kadinsal bir istek

Hamileligin verdigi bir his midir yoksa birkac gunluk upstate NY ziyaretimizde yasadiklarimiz mi bilmiyorum ama icimde buyuk bir yuva yapma istegi var.
Yuvamiz yok mu, var aslinda ama 7 senedir o evden bu eve tasinmalarla gecen ve bu nedenle benim hep gecici gordugum ve bir turlu "yuva" demeye dilimin varmadigi bir yuva.
Hayatimizdaki belirsizliklere bir turlu "nokta" koyamayisimizdan ve elbette ihtiyactan dolayi yine tasinacagiz bu Agustos ayi sonunda. Ve yine muhtemelen, buyuk bir olasikla "gecici" bir yer olacak bu tasinacagimiz ev. Onceki tasinmalarimizdan bir kesit icin BAKINIZ...
Artik neresi oldugunu, ya da olacagini da onemsemedigimi farkettim. Yeter ki "bizim" diyebilecegimiz ve mumkunse uzunca bir sure "yuvamiz" benimseyebilecegimiz bir yer olsun. Ici huzurlu, cocuklar icin genis, kafamiz rahat olsun.
Bir esya almak istedigimde dusunmeyeyim sigar mi diye, ya da ertelemeyeyim nasil olsa tasinacagiz diye.
Hayatimizdaki belirsizliklerin en buyuk nedeni su anda Sebo ile ayni yerlerde calismiyor olmamiz. Onun isi upstate NY'da, benim Boston'da. Okullarimiz arasinda araba ile 5 saatlik bir mesafe olunca nerede yasadigimiz, ya da yasayamadigimiz bir sorun oluyor. Bu sorunu yazilara dokup her daim hatirlamak istemedim bugune dek. Ama ayni zamanda cozemiyoruz da kisa vadede. Cozemedigimiz icin buna bagli olan "yuva kurma" konusunda da aksamalar, huzursuzluklar yasiyoruz.
Bu aralar ciddi ciddi kariyerime birkac sene ara mi versem acaba diye dusunmeye basladim. "Yuva" kurabiliriz en azindan :).
Biz yasayarak ogreniyoruz malesef hayatimizdaki onemli seyleri, aldigimiz kararlarin sonuclarina "katlaniyoruz" cogu zaman ve bu sekilde bir yasam "sancili" olabiliyor zaman zaman...
Icim sikiliyor, ve ben artik gecici olmayan bir yuva kurmak istiyorum...

4 yorum:

ycurl dedi ki...

Bazen esin de akademisyense universiteler bazi teklifler de bulunabiliyor. Eminim cok yere basvurmussunuzdur. Burada Hollandali bir hoca vardi. Yaklasik 3 yildan beri kendisi esi North Carolina'da yasadi. Burada universite teklifte bulunmadi karisina. Sonunda Florida'dan bir universiteden teklif almis karisi ve adamla ilgili bolum de adama teklif vermis buraya gel diye. Adam simdi tasiniyor buradan. (Halbuki burada buldungu bolum arastirma ve egitim acisindan gidecegi yere cok cok iyi olmasina ragmen) Cok rastlanilan bir durum akademisyen ortam icinde. Belki senin kariyerine ara vermene gerek kalmadan ikinize de teklif getirecek bir yer olabilir.

a_y_s_e dedi ki...

dur bakalim, konusuruz carsamba gunu insallah...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Seni cok cok iyi anliyorum. Ayni durumdayiz 7 senedir. 6 ayda bir tasindigim bile oldu. Eskiden begenip de alamadigim seyler icin uzulurdum, simdi esyadan biktim, evdekileri de elden cikariyorum. Cunku tasinirken insana sadece yuk oluyorlar. Her yeni eve girerken, insallah bundan sonra kendi evimize tasiniriz diye dua ediyorum ama bugune kadar olmadi :)) Aman napalim be Iremcim, saglik olsun gerisi nasil olsa olur diye teselli buluyorum :)

gunlukcugum dedi ki...

rabbim gonlune gore versin iremcim ,sanirim bu dert gurbette olan herkeste var .gerci ben calismiyorum ama donecez diye oyle boyle idare ediyoruz en guzel yasimda)ny gelirseniz beklerim sevgiler..