Pages

8 Mayıs 2009 Cuma

Centilmen oglum benim :)

Cemile Yeni Arkadaşını Çok Seviyor
Teyzemin Selim icin gonderdigi kitaplar arasindaydi bu.
Gectigimiz pazartesi okuduk birlikte, ertsei gun Selim'i kresten almaya gittigimizde ogretmenli "Selim anlatti mi?" diye sordular, "neyi?" dedim, ki Selim'in sinifina da kitaptaki gibi yeni bir arkadas gelmis. Selim'den iki ay kucuk olan arkadasinin adi Kendall'mis. Selim o gune dek kresteki en kucuk ogrenciydi. Ogretmenlerinin dedigine gore kendisinden kucuk bir arkadasini gorunce cok ilgilenmis yeni gelen bu arkadasiyla. Onunla oynamis, siraya girerken, ellerini yikarken, ve cesitli aktivitelerde yardim etmis ona.
Carsamba gunu de kresindeki sinifiyla dinazorlar ve cesitli suringenler unitesini isledikleri icin bu ay, su muzeye gittiler. Dinazor iskeletlerinden ve soyledigine gore "swimming dinasours"dan etkilenmis Selim. Hos etkilenmek kismina biraz korkmak da giriyor ama orasini karistirmiyoruz pek ;)
Korkmak deyince, Selim'in anlattirmak istemedigi bazi masallar var.
Sumuklu: Hansel ile Gratel'i anlatayim mi Selim?
Selim: Yok, onda cadi var. (cadi'yi, alti noktali c- siz anladiniz- yani chadi seklinde telaffuz ediyor bu arada Selim :)) )
Sumuklu: o zaman kirmizi baslikli kiz'i anlatayim?
Selim: yok, onda da kurt var
Sumuklu: tamam o zaman ne anlatayim?
Selim: Mcqueen, arabalari anlat....
***
Klasikler pek korkunc geldi Selim'e anlayacaginiz, bunda benim demolu anlatma seklimin de katkisi var mi bilemiyorum. Belki de anlatma seklimi degistirmem gerekecek. Bu irsi birsey galiba, annem de anlatirken korkardim ben bu masallari. Ornegin annem bir de kirmizi baslikli kiz yerini "kirmizi baslikli Sumuklu" seklinde anlatirdi, daha bir korkardi cocuk yuregim...
***
Bu arada tam bir karpuz hastasi oldu Selim, karpuz aldigimizda "yasasiiin!!!" diyerek mutlu oluyor :). Boyle zamanlarda bol ve tatli karpuzlarin oldugu TR'de olmak vardi diyorum!
***
Havalar guzellesti ya -artik guzellesti diyebiliriz- Selim de arka bahcede oynuyor bolca. En cok onun icin seviniyorum havalarin iyilesmesine. Agaclara cikiliyor, futbol oynaniyor, bisiklete biniliyor, sincaplar besleniyor.
Onun yuzunde bir gulumseme gormek dunyanin en guzel mutlulugu. Tum anneler icin boyle eminim. Bir gulumseme, bir kahkaha, bir sarilis dunyanin en mutlu insani olmaniza sebep oluyor. Cok guzel bir duygu, insan yasadikca anliyor. Canim benim, seni cok seviyorum oglusum!

5 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

ne guzel bir insan yavrusu yetistiriyorsunuz iremcim, gozlerim doldu. darisi selim kardesin basina. insallah o da abisi gibi iyi bir cocuk olur...

bu arada, gelecek hafta ici birgun bulussak ya? ben geliyorum boston'a.

gunlukcugum dedi ki...

cok guzel cok sevecen bir oglusun var insallah omur boyu boyle yardimsever biri olur..sevgiler..

cenebaz dedi ki...

Abiliğe hazırlık yapıyor şimdiden:))

Koyubeyaz dedi ki...

Unuttum bir ara maille adresini gonderirsen sevinirim iremcim..

Koyubeyaz dedi ki...

serCemile serisi bizimde cok isimize yaramisti o yuzden bu seriye ozel bir tesekkurum var. Bu arada 27 haftalik olmus minik paşa masallah ona. cok cok operim hepinizi...