Pages

8 Şubat 2008 Cuma

uyku biraz uykuuuu....

Ne zaman var ki soyle derin bir uyku cekemiyorum. Bu konuda son zamanlarda basvurdugum carelerden biri ise su gece icin olan agrikesicilerden almak. Hergun olmasa da iki gunde bir yapiyorum bunu. Uykum geliyor gelmesine de o vakti gecirdigimde yatakta dort donuyorum. Olmuyor, kalkiyorum, kitap okuyorum -sonra niye kitap yazamadigimi sorguluyorum :)- daha da sikiliyorum televizyon izliyorum bu genelde pbs'te bir belgesel oluyor. Ornegin gecen aksam su programi izlerken kendi soyagacimi pek de bilmedigimi animsadim tekrar -bunun ilk farkina varmam Ayse Kulin'in Veda adli kitabini okurken oldu. Anneannemin annesini gormustum (buyukanneannem) onun esini biliyorum. Anne-dedemin babasini biliyorum ama annesinin ismi hakkinda hicbir fikrim yok. Babaannemin anne ve babasini biliyorum ama baba-dedemin ne annesi ne de babasi hakkinda fikrim var. Oysa bilmek isterdim kimlerdir, ne yaparlardi, hep dogduklari topraklarda mi yasamislardi, yoksa baska biryer miydi gercek yuvalari, meslekleri neydi, nasil insanlardi, nasil yasamislardi, nasil olmuslerdi. Bir ara bunlarla bogustum, nasil arastirabilirim diye dusundum, kafa yordum, Turkiye'ye gittigimde arastirmak uzere bir kenara koydum.
Sonra hernasilsa uyuyakalmisim.
***
Uyudum uyumasina da her sabah 6'da kurmadigim halde beni uyandiran ayakli saatim gelip yanima "annem, annem" diye beni uyandirinca ve sebo'nun oyalama calismalarina karsilik vermeyince, gozlugumu getirip kalk kalk diye basimda konusunca ister istemez uyandim tabii ki.
***
Anlayacaginiz benim uykusuzluk durumlarim kucuk ayrintilar disinda hemen hemen hergun bu sekilde seyrediyor. O sekilde olmazsa bu sekilde uyuyamiyorum, uyusam da farkli bir sekilde uyaniyorum, gunduz uyumak icin bir zaman bulamiyorum derken bu siralar tek takintim, yapmak istedigim en onemli sey derin bir uyku cekmek. Hani soyle basimda davul calsa uyanmamacasina.
Hani soyle bir kenera kivrilsam da misil misil uyusam...
Mi-sil mi-sil uuuuy-kuuuu...

4 yorum:

Ekmekcikız dedi ki...

Bu aralar, benim uykularıma da birşeyler oldu.
Sanırım, gündüz düşünmeyi ertelediğim konular, gece bilinçaltından mı, uykualtından mı neredense biryerden ortaya çıkınca böyle uykusuzluk geceleri çoğalıyor.
Onları kestirme yoldan belirleyip, uyanıkken çözüm üretmek en iyisi.
(Söylüyorum da yapabiliyor muyum, acaba?)
:)

sumuklubocek dedi ki...

katiliyorum, kafada dolasan dusunceler yumagi bu uykusuzluga sebep oluyor... hele hele yeni seyler tam uyumadan once aklimiza gelirse ;)

NURHAYAT dedi ki...

yavrucugum oyle istedigin gibi bir uykuyu ancak konferansa gidince yapabilirsin yokmu yakınlarda bir konferans optum canim kizim

sumuklubocek dedi ki...

yani kac oglundan diyorsun annecigim :)
nasil kacabilirim ben ondan, artik "annem" bitti, simdilerde "annecigim" diyen bir minnos nasil birakilabilir???
***
en yakin konferansim mart ayi sonunda... o zamana kadar uykusuzluga devam ;)