Pages

21 Şubat 2008 Perşembe

Annelik ve ben...

Cocuk sahibi olmak ne garip bir duygudur hala anlamlandiramiyorum. Hicbir zaman annelik hayalleri kurmamis olan ben simdi ustume aldigim bu kimligi bazen igreti tasidigimi dusunuyorum.
Buyumesiyle birlikte sorumluluklari da artan ogluma -bu kelimeyi yazarken 30 sn dusundum yavrum mu, cocucugum mu, oglum mu, ne diye- kimi zaman -son zamanlarda siklikla yetersiz geldigim dusuncesiyle yatip kalkiyorum bu aralar.
Sevgi ve egitimi ayird etmege calisirken onu kirip uzuyor muyum, acaba ben kotu bir anne miyim dusuncesi son zamanlarda siklikla geliyor aklima.
Bir yandan calisma ortami, bir yandan eve geldigimde dinlenme ihtiyaci derken acaba onun isteklerine zaman zaman duyarsiz mi kaliyorum endisesi canimi sikmakta bu aralar.
Yemegini illa da masada bizimle yemesini, yemese de oturup eslik etmesi gerektigini ogretmege calismak gereksiz bir caba mi? Onun dolan gozleri, bukulen dudaklari gozlerinden akan yaslari cidden deger mi bu cabalara?
Aglayarak birsey istediginde hemen vermeyip once birseyi aglamadan istemesini ogretmeye calismak da mi gereksiz?
***
Bilmiyorum...
Tek bildigim bugunlerde annelik kimligimi pek de iyi tasiyamadigim...

4 yorum:

ENERJİ dedi ki...

Aslında çoğumuz Anne olarak bu hatayı yapıyoruz aslında.Bazen çok şey bekliyoruz onlardan.Daha çok küçükler.Bende senin gibi bazen sıkıntıya düşüyorum.Nasıl davranacağımı bilemiyorum.Acaba kendimizi onların yerine koyup,öyle mi davransak nedersin?

sumuklubocek dedi ki...

Evet sanirim bazen kucuk olduklarini unutuyoruz, hem onlara haksizlik ediyor, sonunda biz de uzuluyoruz...
ufff ufff ki ne ufff...

Mademoiselle dedi ki...

Sen cok iyi bir annesin Sumuklubocek. Zaman zaman cok stresli olup Selim'e istedigi vakti ayiramaman cok normal bence. Bir anne adayi olarak bu postta yazdigin iki maddenin onemli seyler oldugunu ve bazen disiplinin gerekli oldugunu dusunuyorum. Bunlari ona ogretmeye calisirken fazla ustune gittigini dusunme bence...Anne olmak sabir demek, bunu zamanla ben de ogrenecegim, sabir ile onlari incitmeden ogretebiliriz insallah o cok ogretmeyi istediklerimizi...

annecigin dedi ki...

yavrucugum biliyorum cok yoruluyorsun simdi butatil iyi gelicektir umarim sen cok guzel bir annesin oglunuda cok seviyor cok dinliyorsun bu ikisi yeterde artar bile selim uzulunce biliyorsun babanla bizde dayanamiyorduk simdi okurken agladik boyle buyuyecek kocaman olucak uzulme yavrum bizde sana uzulunce dayanamiyoruz senin selim icin hissettiklerini bizde senin icin hissediyor seni cok seviyoruz