Pages

25 Nisan 2007 Çarşamba

Ev ariyoruuuzzz!!!

Ev arama donemine giriyoruz.

Ev aramanin kendisi zor bir is; hele de hic bilmediginiz bir yerde ev bakacaksaniz eger isler daha da zorlasiyor. Ayni ulkenin icinde olmasina ragmen farkli eyaletlerde prosedurler de farkli; bir de onlari ogrenmeniz gerekiyor. Bu amacla Mayis ayi ortasinda Boston'a gidecegiz ailecek :-). Ama birkac hafta oncesinden nerelere, hangi tip ev/apartmanlara bakacagimizi belirlememiz gerek; hicbirsey bilmeden boyle birseye baslamak gercekten zor. Boston'da pek tanidigimiz da olmadigi icin es, dost, arkadas tavsiyesi gibi seyler de cok fazla islemiyor. Umuyorum ki icimize sinen bir yer buluruz. Yeni bir yasam baslayacak hepimiz icin bu yuzden heyecanliyiz ama ille de zorluklarini da yasamak gerekiyor iste boyle.

Umuyoruz ki cok fazla aci cekmeden bu isi halledip geliriz!

14 yorum:

ycurl dedi ki...

Benim bir suru arkadasim var Boston'da yasayan. Istersen onlara sorup e-maillerini verebilirim. Bana ycurly@gmail.com'dan bir e-mail atar misin Irem?

Ekmekcikız dedi ki...

Kolay gelsin!
Kuzenim bir-iki sene Boston'da oturmuştu. Hemen kendisine sorayım, bakalım özel bir önerisi var mı?

Kuaybe dedi ki...

Allah sabır ve kolaylık versin demekten başka yardımım olamayacak maalesef.. biz de size bol bol dua ederiz..

iremmm dedi ki...

bende :))

NURHAYAT dedi ki...

yvrum canim kizim hic aci cekmeden guzel guzel gonlunuze gore ev bulursunuz ... istekleriniz dilekleriniz dallastayken sekillenmistir .. hem hersey orada daha disiplinli kolay.. sansiniz bol olsun yavrum bizde her turlu yardima haziriz yavrum ..kolay gelsin canim kuzum benim

cenebaz dedi ki...

Sümüklüğböceğim, kolay gelsin. İnşallah işleriniz rast gider, hemen istediğiniz gibi ev bulursunuz. Bak, hem annen de yorumunda biz her türlü yardıma hazırız diyor. Bence değerlendir ve anneni bahaneyle yanına çağır:))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kolay gelsin İremcim. Ev taşımak mı (arama, bulma, taşınma, adresleri değiştirme vs vs) hamilelik mi zor derseniz, ev taşımak derim:)) O kadar yani:)

Ayşe dedi ki...

Bu zor ve stresli günlerinizde kolay gelsin ve Allah yardımcınız olsun iremcim. ama bence taşınıp yerleştikten sonraki huzur çook güzel. yeni, temiz ve düzenli bir ev, yepyeni bir çevre..zorluklara değecek inşallah. ee "tebdili mekanda ferahlık vardır" boşuna denilmemiş değil mi:))

Swayline dedi ki...

Hayırlısı olsun Sümüklücüm. İnşallaha sıkıntısız bi şekilde atlatırsınız bu dönemi. Kolay gelsin.

elma dedi ki...

Kolay gelsin Ireem..Emlakcilarin internet sitelerinden de fikir edinebilirsin aslinda. En azindan bu konuda bayagi bir tecrubeli oldugum icin ben oyle yapiyorum, iyi oluyor.. Umarim gonlune gore bir ev bulursun..

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Canım çok kolay gelsin dilerim biran önce dilediğiniz gibi bir ev bulursunuz:)

Alev dedi ki...

Merhaba Irem

Seni cok ama cok iyi anliyorum. Cunku bende Boston'a 15 gun once tasindim. 3 hafta boyunca herhaftasonu NY'dan Boston'a ev aramaya geldik ve sonunda 3. hafta ancak bulabildik. Biz bircok guzel ev bulmustuk belki sana yardimci olabilirim. Bloguma ugrayip bana email atabilirsin ayrintili konusuruz.

Sevgiler

sumuklubocek dedi ki...

Sevgili dostlar, sagolsun destek mailleriniz icin birkac gundur ugrayamamistim bloguma, ayrinctili cevaplayamadim kusura bakmayin.
Sevgili curly ve alev, en kisa zamanda yazacagim size.
hepinize tekrar tesekkurler icten desteginiz icin!

kirmizikelebek dedi ki...

ATATURK'un GENCLİGE HİTABESİ'Nİ genclerin tekrar okumasini oneriyorum.Meydanlarda toplanmanin amaci bu hitabenin icinde yatiyor; sevgili sumuklubocek. optum