Pages

17 Nisan 2007 Salı

Bu aralar...

  • Favori ugrasimiz kitaplara ek olarak artik resim yapmak. Resim yapmak diyorum ama yas itibariyle kalem tutup kagidi bir cesit karalamak oluyor resim yapmanin asli. Ben "hadi ciz Selimcigim" dedigim icin genelde resim yapmak istedigi zaman "cdiz, cdiz" (yani "ciz, ciz" -biz de yeni yeni aliyoruz :) ) diyerek yanima geliyor. O zaman pastel boya kalemlerini ve defterini veriyorum ona, yere oturup ciziyoruz birseyler. Cok hosuna gidiyor boya kalemleri ve birseyler cizmek. Ben de ciziyorum, gosteriyorum ona bu "inn, inn" (araba), bu "op" (top), bu "at" (at), bu "alp" (kalp) diye. Bazen kendi cizdiklerini gosteriyorum ona "bu ne annecigim?" diyorum, cevabi "op" oluyor genelde :). Yalniz bu cizmeden duvarlar, mutfak dolaplari ve hatta buz dolabi da nasibini almaya baslayinca normal pastel yerine yikanabilir -silinebilir- pastel kalem aldik, iyi oldu. Yalniz onlar da eger agzina sokarsa eriyor hemen agzinda, gerci zehirli degil ama yine de iyi birsey degil boya yemesi ne de olsa. O yuzden mumkun oldugunca ben yanindayken veriyorum eline boyalari.
  • Herseyi sunger gibi cekiyorlar bu yaslarda. Ornegin telefon gelince ben komiklik olsun diye heyecanlanma hareketi yapip zipliyorum telefooon diye, o da baktim ayni seyi yapmaya basladi.
  • Taklit de bu yaslarin ozelligindenmis, ozellikle telefonla konusmayi taklit ediyor uzun zamandir. Eline ne bulursa alip "alooo, alooo" diyor, konusmaya basliyor. Yalniz gercekten birileri konusmak istediginde telefonda onunla sus-pus oluyor bazen. Bunu soyle cozduk; ozellikle buyukanne ve babalarimiz aradiginda onune bir kitap koyuyoruz, resimleri anlatiyor; karsidaki de sesini duymus oluyor. Bazen de telefonu alip gidiyor, yuruyerek elinde telefon koca adam gibi bir suru sey anlatiyor o zaman.
  • Orta boy -agzina sigacak kucuklukte degil-, plastik hayvanlari var, onlarla cok severek oynuyor, bu yaslarin sevilen oyuncaklarindan biri de bu tip hayvanlar. Neyin ne oldugunu ogretmek acisindan da guzel oyuncaklar bence.
  • Benden kalma ustunde cesitli resimlerin oldugu battaniyesini ve ona benzer yine cesitli resimli teyzemin yaptigi kirkyama ortusundeki resimlere bakip neler oldugunu soyletmeye -ve bazen de soylemeye- bayiliyor.
  • Gecenlerde kendini asmis bizim oglan. Masanin ustunde almak istedigi bir seye ulasmak icin kitaplarini ust uste koymus, ona basarak ulasmis masanin ustune; ben eve gelince babasi anlatti; Masallah, masallah, masallah dedim, cok hosuma gitti boyle bir seyi akil etmesi.
  • Ozellikle kofte, makarna gibi taneli yiyecekleri kendi yemekten hoslaniyor bu aralar, bizim vermemizi istemiyor.
  • Bugun yemekte baktim ona, kendisi yemege calisiyor, birseyler yapiyor "nereden nereye" dedim Sebo'ya; henuz yeni dogmus yataginda yatarken, hatta emmeyi bile beceremezken ilk baslarda buyudukce neler yapabildigini gordukce bir degisik oluyor insan... Masallah her anini keyifle yasiyoruz anne baba olarak -gerci disiplin gerektiren durumlar da oluyor yavas yavas :)- .
  • Allah hepimize cocuklarimizi saglikla, huzurla, sevgiyle ve hayirlisiyla buyutmeyi nasip etsin; onlarin varligi ve sevgisi bambaska cunku!

8 yorum:

Kuaybe dedi ki...

Ay canım küçük civcivim benim.. onu öyle tek tek küçücük parmaklarıyla makarna yerken hayal ettim, çok ciciii..

kitapları üst üste koyarak masaya ulaşması da harika gerçekten.. bende bir amerikan kitabı var bebek büyütmeyle ilgili ve bu madde özel çocuklar bölümünde -yani dahi anlamında - yazıyordu.. ona göre :))

sumuklubocek dedi ki...

evet kuaybecigim, bir de o kucucuk parmaklar bizim tutamadigimiz kucucuk seyleri tutuyor da sasiriyor insan ;)
hmm ozel notunu da yaziyorum bir kenera bakalim ;)

Rabia dedi ki...

İremciğim, sen Selim'i anlattıkça Utkunun yaptıklarını hayal ettim. Aynı şeyleri yaşıyoruz neredeyse. En güzel zamanları bu zamanlar diyor annem. Yeni yeni konuşmaya başlıyorlar ya, her davranışına gülüyoruz. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.
Öpüyoruz sizleri.
Sevgiler.

opel dedi ki...

Sevgili torunumu yemek yerken,resim yaparken,telefonla konuşurken görmeği nekadar çok istiyorum,hele dışarıda dolaşırken
cocuklar ben torunumu çok özledim bana ne olur yeni resimlerini gönderin ve benim için onu hasretle koklayın.Sevgiler

Anne ve Bebisi dedi ki...

Amin diyorum sondan başlayıp:)
Maşallah Selim'e:) Kocaman öptüm onu:) Akıllı bıdık seniii:))

iremmm dedi ki...

yerim ben onu yerimmm..o gulerken minicik olan gozleriye ne guzel guluyordur cizim yaparken..Masallah canim yaa..hafizalari o kadar temiz ve taze ki sunger gibiler..herseyi hupletiyorlar beyinlerinee..cizim olayina gelince bizde resim ciziyoruz ama manali hiiic bisi yok ortada :)))) karala dur :))

Tasneemistanbul dedi ki...

Ayyyy icim titredi okuyunca cici yavrum. Cok severim ben onu, mirac ta oper arkadasini ;)

iremmm dedi ki...

bu arada ne acidir ki bir kardesten sayilmiyoru galibaa :(( hemdeee bu kadar ortak noktamis varkenn :)