Pages

20 Ocak 2007 Cumartesi

ilk kutuphane deneyimi :)





Bugun Selim ilk kez kutuphaneye gitti.
Ogleden sonra iyice sikilmisti Selim ve annesi evde. Babalarinin olmayisi bu sikilganligin ilk ve en onemli sebebiydi tabii ki. Evde vakit gecirebilecek herseyi yapmislardi. Uzun zamandir kutuphaneye gitmek vardi Selim'in annesinin aklinda; bu nedenle "bugun kutuphaneye gitmek icin iyi bir gun" diye dusundu Selim'in annesi. Gerci havalarin soguk ve yagmurlu olmasi Selim'i cikarmak icin de uygun mu diye dusunuyordu bir yandan. Disariya cikti, bakti; hafif yagmur vardi ama hersey uygun gorunuyordu. Zaten evin opnunde park eden arabalarina binecekler kutuphaneye girecekler oradan yine eve doneceklerdi.
Ciktilar yola, ve kutuphaneye vardilaaar.
Selim, kutuphaneye girer girmez coook heyecanlandi ve unlu heyecan sesini cikartti. Sonra hemen cocuk bolumundeki raflara yoneldi. Elbette Selim kitaplardan cok "raflardaki kitaplari nasil yere indirebilirim" ve "etraftaki cocuklar hey benimle oynasaniza!" gibi cumlelerle ilgiliydi. Hal boyleyken yine de tatli dilli annesi onun ilgisini kitaplara yoneltmeyi basardi :). Birkac kitaba baktilar, etrafta dolastilar, cizgi film dvdlerine baktilar, etraftaki cocuklu insanlarla konusturlar.... derken kutuphanede bir saat gecirdiler. Selim bu etkinlikten baya yorulmus olacak ki eve donus yolunda daha kutuphanenin park yerinden cikmadan uyuyakaldi.
Guzel bir ani, kutuphaneden odunc aldiklari dort kitap, ve iki cizgifilm dvdsi ise yanlarina kar kaldi...

10 yorum:

Tasneemistanbul dedi ki...

hayirli olsun ilk kutuphane deneyiminiz masallah selimcigime :) cok seker :)) saclari da mukemmel olmus :)

opel dedi ki...

Maşallah benim torunuma daha şimdiden kütüphane deneyimi yaşamaya başlamış, kitaplara ne de ciddi ciddi bakıyor nede olsa araştırmacı anne ve babasının oğlu sevgiler yavruma

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ayy yerim ben seni bıcırıık:) Maşşallah. Kütüphane fatihi:)

Talha dedi ki...

ayy canım benim çok dikkatle bakıyor kitaplara gerçekten maşallah:)geleceği parlak inş.
bu yaş çizelgesini nasıl yapıyorsunuz daha doğrusu yapıyorum ama talhanın sayfasına gönderemiyorum . fotoları keşfettim ama onlarıda talhanın sayfasına gönderemedim... bana yardımcı olursanız sevinirim....

Rabia dedi ki...

Büyümüş de kütüphanelere gidermiş Selim fındık. Tatlı dilli annesi de çok güzel düşünmüş. :))
Sevgiler.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Talha'nın anne ya da babası:)
annevebebisi@gmail.com
adresine mail adresinizi gönderirseniz yaş cizelgesi konusunda yardımcı olabilirim. Sevgiler

YAGMUR dedi ki...

en sonunda kavustuk baldan tatli yakisikli Selim'imize gormeyeli ne kadar buyumus Masallah cok tatli ne canlar yakicak bu bicirik ilerde kimbilir:))))

sumuklubocek dedi ki...

tesekkur ederiz sevgili Tesnim, gule gule uzatalim artik ;)

sagolasin sevgili dedemiz, cidden cok hoslandi degisik birseyler yapiyor olmaktan.

cidden kutuphane fatihi oldu sevgili annevebebisi, raflari bir yere dokusu vardi ki sormayin ;)

sevgili halamiz, evet kitaplari seviyor Selim, hatta evde de oturup bakiyor resimlere uzun uzun. bu arada sordugun konularda annevebebisine basvurabilirsin; sagolsun cok yardimcidir kendisi.

sagolasin sevgili rabia. bu arada kendini begenmis sumuklu (!) diye cikmasa bari adimiz :)))

sukur kavusturana yagmur'un annesi, uzun bir zaman olmustu gercekten degil mi? opuyoruz minik yagmur'u...

NURHAYAT dedi ki...

hatirliyormusun kizim sturbox cafeye gitmistikte selimle gelelim demistin kismet olmadi kutuphanede gorunce selimi onu hatirladim torunum pek yakismis kutuphaneye

sumuklubocek dedi ki...

evet annecigim, starbucks'in yanindaki barnes & noble'dan bahsediyorsun sanirim. onun da cocuk kitaplari reyonu cok guzeldi; ama kutuphaneler daha guzel bence; ozellikle de ogrenci butcesi icin ;)
opuyorum sizi!