Pages

30 Ocak 2007 Salı

ilk gunler...

Hayirlisiyla basladi Selim krese...
Ilk gun (29 Ocak 2007):
Sabah Seboyla beraber Sumuklu ve Selim giyindiler. Sumuklu, Selim'i "hadi bay bay yapacagiz" diyerek giyinmeye, ozellikle de hic giymek istemedigi coraplarini ve ayakkabilarini, daha sonra sari montunu giymeye ozendirmeye calisiyordu. Selim giyindi, ve Sumuklu ve Selim arabalarina bindiler. Sumuklu, Huggies bebek bezi paketinden cikan Leapfrog nursery rhymes cd'sini koydu, cdyi dinleyerek krese gittiler -bu arada cok ogretici bir cd'ymis, sayilar, renkler, alfabe hatta ispanyolca bile ogretiyor; biz aman cocugun kafasi ingilizceyle karisacak diye kara kara dusunurken bir de ispanyolca sokusturmuslar cd'ye-. Krese girdiler, daha buyuk cocuklarin oldugu bolumden gecerek 12-16 aylik bebeklerin bulundugu bolume girdiler. Sumuklu'nun icten ve guleryuzlu olduklarini dusundugu bakicilari onlari karsiladi, Selim'i kucagina alarak montunu cikardi ve bir sure sonra Selim'i yere birakti; bu arada Sumuklu dikkatlice Selim'i izliyordu.
Selim bir muddet donmus bir sekilde ortada durdu oylece; arastirmaci gazeteci ruhuyla dikkatlice cevresini, oyuncaklari ve cevresindeki kendi gibi minikleri izlemeye koyuldu. Bir muddet boyle kaldiktan sonra bakicisi onu atistirilacak birseyler -snack (yok annecigim snake degil :))- vermek uzere mama sanalyesine koyuyordu ki Sumuklu bu esnada oradan ayrildi.
Selim kendi macerasini yasayadursun Sumuklu arabayi kullanirken birkac damla yas akitmayi ve "hayirli olsun insallah senin icin guzel oglum, Allah'a emanetsin" demeyi ihmal etmedi.
Sumuklu tum gun Selim'i merak etti. Ogleye dogru kresi aradiginda Selim'in iyi oldugu, patates puresi, misir ve armuttan olusan ogle yemegini yedigini ogrendi; ici rahatladi biraz.
Selim'i kresten alma zamani geldiginde heyecanla -nasil bir heyecandi o!- krese dogru yollandi. Kapidan baktiginda bakicinin kucagindaydi Selim. Sumuklu iceri girdi, Selim Sumuklu'yu gorunce kocaman gulumsedi, ama arkasindan sitem dolu bir aglama geldi. Sumuklu, "aglama yavrucugum, bak annen burada, birlikteyiz artik" diye fisildadi Selim'in kulagina. Ve birlikte mutlu -mesut evlerinin yolunu tuttular.
Ikinci gun (30 Ocak 2007):
Bugun Selim artik olanlari anlamisti... Bu nedenledir ki Sumuklu Selim'i krese goturur goturmez Selim Sumuklu'nun kucagina daha bir yapisti. Sumuklu, zorlanarak onu kucagindan indirdi, montunu cikardi ve bakiciya teslim etti. Bu esnada Selim agliyordu. Ciddi bir aglama moduna girdi, bakicilardan biri Selim'i kucagina alarak yatistirmaya calisti ve bu esnada bana ayrilmami Selim'in birazdan yatisacagini soyledi. Ayrildi Sumuklu, ama ikinci gun akli daha bir orada kaldi sanki. Yine oglen aradiginda herseyin iyi oldugunu Selim'in hem ogle yemegini guzelce yedigini, hem de guzel guzel oynadigini soylediler.
Aksam almaya gittiginde Sumuklu, Selim misil misil uyuyordu. Herseyin iyi gectigini soyledi bakicilar, onceki gunun aksine gunduz hic aglamamisti Selim. Ikinci gun "good boy" oldugunu soylediler Selim'in; bu Sumuklu'yu memnun etti.

Evdeki rutinleri ayni sekilde devam ediyor, Selim gorunuse gore krese alisacak, fazla sorun olmayacak gibi. Sumuklunun de iki gunluk tecrubesine dayanarak bakicilarin ilgili, guleryuzlu olduklarini, cocuklara bireysel ilgi gosterdiklerini ve hijyene onem verdiklerini gordugu icin daha bir ici rahat.

Bu olayda birtek Sebo eksik kaldi cunku 2 gundur ben aliyorum kresten, o da birazdan eve gidince Selim'in kres macerasina anlatacagiz ona. Sumuklu ve Selim, Sebo'yu dort gozle bekliyorlar bu mecaralari paylasmak icin; ve yeni maceralari doyasiya paylasmak icin ;) Sebo da yetistirmesi gereken birsey icin eve kapandi, yarin cikacak kabugundan;)

10 yorum:

Talha dedi ki...

okurken ağladım, talhayı ilk kreşe bırakışımız aklıma geldi. sumuklu,birde püre vermemelerini söylesen iyi olur, selim bebek değilki :) siz evde selime hala püremi veriyordunuz, ilerde zorlanırsınız katı gıdaları yemez ben talhada onu baya bi tecrübe ettim....rabbim tekrar hayırlı etsin inş.

Rabia dedi ki...

Merhabalar. Beni kreş günlerine götürdünüz. Neler yaşadığınızı çok ama çok iyi anlıyorum. Gözlerim doldu yine. İşten çıkmak için dakikaları sayardım. Ona yetişmek için bir an önce arabadan inip koşardım. Beni hep güler yüzl karşıladı ama son gün beni bırakmayışı içim parçaladı. İşten ayrılsam da bırakmamaya karar vermiştim o gün. 13 tane çocuk var. Güya Antebin en iyi kreşi. ' kişi onca çocukla yeteri kadar ilgilenemez. Benim oğlum çok küçük kaldı aralarında. Ama Selimin kreşi çok güzel inceledim. Ah buralar çok geride kalmış canım çook. Kadınlar kendi görüntülerine önem verir olmuşlar. Selimin kreşindeki oyuncaklar ne kadar da kalıteli. İyiki almışım oradan. Şimdi içim o kadar rahat anlatamam. Nur hanıma anneannesine bırakır gibi rahat bırakıyorum.
Bizim kreş de Seliminki kadar kaliteli olsaydı şuan orada olabilirdi. Aslında sosyal ortamda olmasını daha çok istiyordum ama olmadı. Yanlış kreş tercih ettik belki de. İyi olarak bildiğimiz yer aynı zamanda burası. Antebin en seçkin aileleri buraya bırakıyor çocuklarını. Utku kendini çok yalnız hissetmiştir belki de kim bilir.
Canım sonuç olarak anladığım ve gördüğüm kadarı ile iyi bir kreş bulmuşsunuz. Hayırlı olsun. Selim bey de tabi nazlanacak anne ve babasına. Üzülmeyin. Yalnız değilsiniz. Hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz.
Sevgilerimle...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Her şey yolunda görünüyor:) Çok sevindim sizin adınıza. Ama kişisel fikrim, keşke hiç bir anne çocuğundan, hiç bir çocuk annesinden ayrılmak zorunda kalmasa:(

sumuklubocek dedi ki...

sagolun sevgili dostlar!

sevdacigim; taneli yiyecekler de veriyorlar, biz de evde veriyoruz ama henuz sadece on disleri oldugu icin yine de taneli parcaliyoruz yani oyle eskisi gibi bebek puresi seklinde degil, tecrubeni paylastigin icin tesekkurler...

rabiacigim, insallah sosyallesme konusunda tasalanmayin. utkucugumun masallah guzel arkadaslari, yakin abileri, ablalari var cevresinde. anladigim kadariyla onlarla da sik sik gorusuyorsunuz. bence emin bir yerde olmasi su anda sosyallesmesinden daha onemli ve cok sukur ki Nur teyzeniz var.

esracigim, cok sukur sabah birakirken aglamasi disinda hersey yolunda gibi; temizlige ozen gosteriyorlar, cocuk- bakici orani cok iyi vs. derken iki gunluk deneyimimiz simdilik iyi. Ama sana sonsuz katiliyorum; keske calistigimiz yerler bu konuda cok daha flexible olabilse...

can-i gonulden kucakliyorum hepinizi!

Swayline dedi ki...

Selam sümüklüböcek gerçekten çok duygulandım okurken. Ama görüyorumki hepimizde aynı şeyleri hissetmişiz, annelik bu olsa gerek. Anne ve bebişi de aramıza hayırlı ve sağlıklı bebişi ile katılır inşallah.

Bu arada ben de bir okul öncesi öğretmeniyim.Duygularını her dönem başında, öğrencilerimin anneleriyle yaptığım görüşmeler sayesinde çok iyi anlayabiliyorum. Tutumun gerçekten çok cesurca ve de doğru bir tutum ama şu duruma hazırlıklı ol; çocuklar kreşe ilk başladıklarında daha ılımlı oluyorlar ama 4. ya da 5. gününde aniden tamamen kreşi reddetme davranışı gösterebiliyorlar. Bu durumda anneler genellikle "acaba sevimsiz birşeymi oldu da çocuk birden bire değişti" düşüncesine kapılabiliyorlar. Böyle bir durum olursa belki 4. gün onu biraz daha erken alıp birlikte bir ödüllendirme partisi yapabilirsiniz ya da bir günlük bir ara verebilirsiniz. Tabii mümkünse. Böylelikle araya bir tampon bölge koymuş olursunuz .Hadi hayırlısı olsun inşallah.

Ben de Yağız'ı iznim biter bitmez kreş e vermeyi planlıyorum. Bakalım biz neler yaşayacağız? Yazılarını hararetle takipte olacağım.
İkinizede sevgiler.

YAGMUR dedi ki...

kiyamam yaa gozlerim doldu nasil masum masum bakmistir ardindan sulu gozlerle ...
fazla zorlanmadigi iyi olmus bakalim biz nasil yapacagiz daha 1 senemiz var ama insan simdiden dusunuyor

Rabia dedi ki...

İremciğim ne yapmaktasınız merak etmekteyim. Umarım herşey yolundadır canım.
Öpüyorum sizleri.
Sevgilerimle...

Tasneemistanbul dedi ki...

Ooo kiyamam, canim benim, tabii good boy olcak benim oglum deseydin onlara annesi, bitanecik Selimcigimden bahsediyoruz burda yani :) Allah hayirlisiyla devamini, guzelliklerini nasib etsin..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Nasıl gidiyor ilk günlerimiz?
Her şey yolundadır inşallah:)

Talha dedi ki...

merhaba
inş. herşey yolundadır hergün merakla bakıyorum ama yeni birşeyler olmuyor...:(