Pages

5 Haziran 2020 Cuma

2020 mezuniyetleri ve ABD'de "yeni normal"

Bir aydir -tamam belki bir aydan biraz daha fazla- blogger taraflarina ugramadim ve gordum ki blogger yenilenmis, bilmem sizde de oyle mi? Bir sure bu yeni blogger'da etrafi kesfetmeye vakit ayirdim. Vaktiydi yenilenmenin iyi olmus, ama bence blogger'in guzel bir telefon app'i de olmasi lazim, zira bazen bir yazi dusuyor aklima ama bilgisayara uzak oldugum icin hemen yazamiyorum ve sonra gecip gidiyor o fikir ya da o zaman icin guncelligini yitiriyor. Yani iyi de bir app gerekiyor blogger icin.

***
Yogundum, yazmamamin en basit sebebi bu. Universitede bahar doneminin bitmesiyle yogunlugum bir nebze azaldiysa da yaz doneminde bir yukseklisans "girisimcilik" dersi veriyorum - web uzerinden tabii ki- ve elbetter hicbir zaman arastirmalar derken gun icinde yine "is' konulu yogunluklar devam ediyor.

Cocuklarin okullari ise 24 haziran'da bitecek, o zamana kadar bizim onlarla ilgili sorumlulugumuz da devam ediyor, zira ucunu biraksak ille ki birkac odevleri eksik kaliyor. Kendi ogrencilerimin dahi neyi ne zaman yapmalari gerektigi konusunda hatirlatmalara ihtiyaclari oldugu dusunulurse cocuklar icin bu cok normal.
***
Burada 2020 mezunlari mezuniyetlerini doya doya yasayamadiklari icin ve burada 'mezuniyet' seremonileri cok onemli oldugu icin "sanal mezuniyetler" ve resimde orneklerinizi gordugunuz bahcelere takilan ilanlarla evinizdeki "mezunlari" kutluyorsunuz. E bizde de bir ilkokul bir ortaokul mezuniyeti oldugu icin biz de eksik kalmayalim dedik :)))



Bu arada acilim basliyor tum dunyada ve burada da. Dun cok uzun zamandir esime takilip ben de alisverise gittim, hayatin sanki -maskeler disinda- normal akisina coktan donmus oldugu izlenimi uyandi bende. Gozlemledigim kadariyla burada ozellikle magaza iclerinde maske kullanimi oldukca yaygin ancak disarida ozellikle yerlesik beyaz Amerikalilar pek kullanmiyorlar maskeyi. Kucuk bir arastirma gosterdi ki Amerikalilar arasinda maske kullanimi kadinlar, demokratlar, ve nufus yogunlugunun cok oldugu sehir iclerinde daha yayginmis. Hem kadin hem de demokrat olarak benim maske takmam normal yani. Ama hersey tamamen normal'e donmus gibi davrananlar da cok ve bu grup korkutuyor insani.

Tabii muhtemelen duymus oldugunuz sehirlerdeki karisiklik ve gosterilerde sosyal mesafenin ic edilmesi ayri bir kaygi verici durum elbette. Bu gosterilerden sonra vaka artmazsa burada insanlar siz bizi gunlerce bosu bosuna evde mi tuttunuz diye yaygarayi basabilirler, gorunen o.

Bu geri donus yazimi annemlerin Kusadasi'ndan, kayinvalidemlerin Isparta'dan gondermis oldugu "memleket" fotolariyla kapatayim. Hashtag ozlem diye de belirteyim (malum bu sene gidemiyoruz Turkiye'ye...

Kusadasi, Sahil siteleri plajindan gun batimi -hep en favorim olmustur-:



Bu da Isparta'dan cifte gokkusagi, cifte kismet olsun hepimize:



5 yorum:

*mehtap dedi ki...

Bu yıl benim kızımda üniversiteden mezun oluyor ve hayal kırıklığı yaşadı,yıllardır beklediği törenin olamayacağına.26 Agustosta mezun olacaklar ,ben yine de belki bir tören yaparlar diyorum,çünkü pek çok şey normale döndü, ağustosa daha var.
Amerika'daki olaylar burada haberlerde çok yer tutuyor,sanki Amerika yandı bitti kül oldu havası yaratıyorlar,bilemiyoruz artık,köpürtülüyor mu,yoksa gerçek mi?
Memleket resimleri güzel:)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Anladığım kadarıyla bütün dünyada kurallara uyanlar ve boş verenler iki ana grup halinde. Bizde de aynı manzaralar ve olaylar yaşanıyor. Maske takmış gibi yapıp çenesinin altında tutanlar mı ararsın, herşey yoluna girmiş gibi gevşeyenler mi, bizim gibi endişeliler mi, her şey aynı.

Mezun delikanlıları kutluyorum, Selim kocaman olmuş, inanamadım, blogun ilk zamanları aklıma geldi.
Bu senenin vurgun yiyen mezunları arasında kızımda var, o da üniversite mezuniyet töreninin olmayacağına üzülüyor.

Sumuklubocek dedi ki...

sevgili Mehtap,
cok tebrik ediyorum kizinizi, ve anlayabilirim az biraz hayal kirikligini; bizim ogrenciler de cok uzulduler universite mezuniyeti olamayacak diye. Ancak bizim okul eylul -ekim gibi -hayat biraz daha normale donerse - birseyler yapmayi planliyor.
ABD'deki olaylar TR haberlerinde buradakinden daha cok yer aliyor gibi.Uzucu elbette, burada cocuk yetistirdigimiz icin konularla ilgili ayri bir konusmak gerekiyor cocuklarla.
Tesekkurler yorumunuz icin!

Sumuklubocek dedi ki...

Sevgili Ekmekcikiz Hanimcigim,
Sizin kizinizi da cok cok kutluyorum, asil onemlisi universite mezuniyeti bence. Ancak burada her seyi kutlama vesilesi yapmak da bir kultur olmus, bu nedenle biz de katildik bu trene.

Yaa, malesef bu vurdumduymazliga uzuluyor insan, tek care kendimize dikkat etmek gibi geliyor bana. Aman birsey olmaz nasilsa algisi cok yanlis, simdi bu gosterilerle burada bir yaz dalgasi da bekleniyor; olmaz umarim... Ama TR'den manzaralari gordum de umarim bir patlama yasanmaz tekrar.

Saglik -sihhat- ve asi umidiyle !

benim dedi ki...

Mezunları tebrik ederim!
Bizde okullar bugün tatil oldu. Dün ortaokul öğretmen ve idarecileri okulun kenarında durdular, öğrenciler arabalarla önlerinden geçip onlara el salladı. Bugün de ilkokul hocaları arabalarına binip mahalle turu attılar, biz kenardan onlara el salladık. Bayağı kornalı mornalı bir turdu hem de!
Bizim bu taraflarda herkes maske takıyor. Bakkal vs dahil kapalı alanlara maskesiz girmek yasak. Dışarda da yürüyüşe çıkanlar arasında maske takanlar çoğunlukta. Bisiklete binerken bile takanlar var.
Burada Asyalı nüfus yoğun, onun da etkisi var zannediyorum. Daha corona falan hiç yokken kış aylarında gripten korunmak için etrafta maskeyle gezenleri görmeğe alışığız.