Pages

30 Aralık 2011 Cuma

Karisik Duygular

Karisik bir ruh hali sonunda yapacagini yapti: grip oldum!
Insan ruhi olarak zayiflamayagorsun fiziksel olarak da devami geliyor. Sonuc: iyi olmaliyim! Her iki acidan da!
Sagolsun Seb giderayak beni ayaga kaldirmaya calisiyor, ozellikle ilac takviyesi yaparak....
Iyi olmaliyim, cocuklarim icin; iyi olmaliyim, yan odada bilgisayarda beni bekleyen dosyalar icin; iyi olmaliyim, kendim icin!

Bir yandan yeni bir yilin arifesinde Turkiye'den gelen haberler de uzuyor beni. Umarsiz kalamiyorum olan bitene. Hele de hal bu kadar karisik iken! Sahi siz bir anlam verebiliyor musunuz? Hele herkesin olaylari kendi tardfina
cekip karsilikli karalama kampanyalari yok mu, uzaktan iyice dolanmis bir ip yumagini andiriyor hersey!

Bugun ustune ustluk burada da 1935 yilindan beri ilk kez bir kuduz vakasinin goruldugu haberini izledik bugun. 60 yaslarindaki vakayi farketmeden bir yarasanin isirmis olabileceginden supheleniliyor. Hastanin olumune kesin gozuyle bakiliyor.

Virus ve yarasa da isin icine girince su yenice izledigim C.0nt.ag10n filmini hatirladim. Hele de kuduz kucukken seyrettigim o korkunc kuduzla ilgili Turk filmini hatirlatti. Cocuklarin sudan korktugu sahneyi cikarip onume atti bilincaltim! Sebo da ayni filmi hatirlamis, baya etkilenmisiz demek ki cocuk halimizle.

Zaten hastaliklardan korkan bir yapim var- kucuklugumden kaynaklanan bir durum, yine baska bir yazi konusu olsun- ustune bunlari da duyunca iyice hal vahimlesti. Belki de hepsinin altinda bir olum korkusu yatiyordur kimbilir?

Velhasili tum bu karmasik durumlar, duygular icinde yine de umitvar olarak -umitvar olmaliyiz, en azindan gelecek nesiller icin!- herkese tum sorunlarin cozuldugu -cok utopik oldum simdi ama umutlarda sinir yoktur, oyle degil mi?- cozumlerden mutlu olabilecegimiz bir yeni yil diliyorum!

Vira 2012!

4 yorum:

cenebaz dedi ki...

Bir önceki kuşak olarak, Glenn Ford'un Kuduz filmini izlemiştim ve benim de kabusum olmuştu. Belki de köpeklerden hala bu kadar korkmamın sebebi odur. Ama bugün güzel şeylerden söz edelim. Ailenle birlikte nice sağlıklı, mutlu, başarılı yıllar diliyorum. 2012 iyiliklerle, güzelliklerle geçsin:)))

Sumuklubocek dedi ki...

Cenebaz hanimcigim, tesekkur ederim! Ben de sizlere guzel bir yil diliyorum!
Bugun blogunuza baktim, yazmiyorsunuz uzun zamandir; 2012'de yazilarinizi okumak dilegiyle...

Deli Anne dedi ki...

Oh şükür, ilk izleyici oldum:) seviyorum ilk izleyici olmayı:)

Sonra sonra çok geçmiş olsun.. sonra hayırlı olsun..

Dünden beri bir yandan üzülürken, bir yandan korkarken: zira bu olayın kötülerin ekmeğine yağ sürmesi bakımından ve gene coşmalarından, gene de ümidimi yüksek tutmaya çalışıyorum: Vardır bir sebebi diyorum. Bu olayın da mutlaka bir hikmeti vardır. Göremiyoruz, evet belki giden canlar uzakta olduğundan rahat da konuşuyoruz ama ama işte.. yazacak kadar bile emin değilim.. Sadece bu tip durumlarda çok aciz kaldığımı biliyorum ve işi işin sahibine bırakıyorum. Dua tek yapabileceğimiz onu yapmalıyız..

ben son zamanlarda ölüm konusunda garip birşey yaşıyorum. Bir anda farkettim ki dünya çok zor! elem, keder, acı heryanda.. ben yüzde yüz mutlu olsam da (kendi dairemde) ki mümkün değil, başka acılar illa ki giriyor daireme.. ağırlık çöküyor üstüme ve iyi ki iyi ki ölüm var diyorum.. düşünsene diyorum; ya bu acı dünyada sonsuza kadar yaşasaydık...

(belki yazmışımdır sana bunalrı bilmiyorum)

o yüzden korku değil de rahatlama hissi duyuyrum düşündükçe.. ama bu demek değil ki hayatımı derbeder edeceğim, gene ümitle , duayla, elimden geleni yapmakla hayatımı devam ettireceğim inşallah.. karışıka slında.ç. netleştiremedim


Bir de seni seviyorum.. öpüyorum sağlı sollu yanaklarından:)

Sumuklubocek dedi ki...

Deli Annecigim benim, ben de seni cok seviyorum! Sagolasin, iyi ki varsin!
Dun oyle yazilar okudum ki bu olanlar hakkinda, okudukca umitlerim azaldi, okudukca uzuldum... ama katiliyorum ortada bir muamma var ve cozumu icin umidimizi yuksek tutmak lazim.
Olumu ben cogu zaman cozdugumu dusunuyorum, korkmadigimi zannediyorum. Ama ne zaman bir hastalik, ozellikle de oldurucu salgin hastalik konusu acilsa, cok stresleniyorum, evhamlaniyorum; galiba insan hicbir zaman olume hazir olamiyor.
Yazilarini okumak iyi geliyor bana, tekrar yazayim, iyi ki varsin!