Pages

4 Kasım 2009 Çarşamba

Balkabagi (?) corbasi

Bu tarifi de aslinda ne zamandir yazmak istiyordum. Is arkadasim Anna'nin ogle yemeginde benimle paylastigi bu corba tarifini aklima koyup hemen denedim. Buradaki arkadaslar bilirler butternut squash denilen bir kabak cinsiyle yapiliyor. -Ben TR'deyken gormemistim hic ama bildigimiz balkabagiyla da olur bu corba-

Goz karari (ben yarim adet yaptim) sogani, iki-uc dis sarimsakla kavurup icine kup kup dogranmis kabaklari atiyorsunuz, 5 su bardagi kadar suyla pisirdikten sonra kaynayinca yarim kok -ya da toz halinde ise 1 tatli kasigi kadar- zencefil ekleyip blenderdan geciriyorsunuz.

Iste size bu sonbahara uygun lezzetli bir kabak corbasi. Sebo ustunde test edilip onaylanmistir. Once "kabak corbasi mi?" diye burun kiviran er kisi, sonra iki tabak yemistir not olarak belirtilir ;)

2 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

ben trader joe'sdan almistim. ama bana fazla tatli gelmisti. belki kendim yapsam deneye sinaya tuttururum bir kivam...

bu arada asagidaki yaziyi da simdi gordum. masallah 2 si de pek buyumusler. Keremcik nasil da cin cin bakiyor oyle...

bu arada valla cok ozledim ama bir turlu gelemiyorum. gecen sefer geldigimde siz portekiz'deydiniz, ben de taa 12 araliga kadar gelmeyecegim Boston'a. Oradan dogruca istanbul'a zaten. artik donuste gormek istiyorum sizleri..

cok optum canim.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ya ben o kadar deniyorum deniyorum, yine de hic bir corba turunu se-ve-mi-yo-ruummm :(

Bana anca tarhana, yayla olacak :P Hele sebze corbasi hic yaramiyor :p

Ama bak simdi eniste 2 tabak yiyince.. bunu da denesem mi diye dusundum :D