Pages

12 Eylül 2009 Cumartesi

Emzik...

Galiba Kerem'i emzige alistirdim...
Her ihtiyaci giderildikten sonra, anakucaginin sakinlestirici dalga sesleriyle bile hala bir turlu uyuyamayinca bir kenarda tuttugum emzigini verdim, ve simdi agzindaki emzigi cork cork emerek misil misil uyuyor. Agzinda emzikle uyumasini istemiyorum, uykuya tamamen daldiginda cikaracagim emzigi agzindan.
Emzik bir kenarda dedim ama son bir haftadir kisa cozum icin, ornegin emzirmeye oturuncaya kadar, ya da kucagimiza alincaya kadar vs., emzige basvurmaya baslamistik aslinda. Once reddetmisti o da Selim gibi ama sonra sessizce kabullendi yavrucak emzigi.
Aslinda Selim'den yasadiklarimla emzige alistirmak istiyordum Kerem'i. Cunku Selim kisa bir sureligine parmagini emdikten sonra -sonra kendi kendine birakti parmagini emmeyi- beni "emzik" olarak kullanmisti. Beni emzik olarak kullanmasi gece benim onu sik sik emzirmem ve sonunda uykusuzluk anlamina geliyordu. O yuzden emzige alistirmayi istemistim.
Sanirim Kerem cok da ugrasmadan emzige alisti alismasina da icim rahat degil... Nedeni de emzige -ozellikle TR'de boyle birsey var sanki- olan onyargi. Burada gordugum baya kullaniyorlar tam karsiligi sakinlestirici (pacifier)olan emzigi. Sanirim nedenlerinden biri sonrasinda biraktirmanin zorlugu, ancak bu konuda erken davranmayi dusunuyorum, yani 8-10 aylikken biraktirmayi.
Emzik konusunu acikcasi cok arastirmadim ve hislerim ve deneyimlerimle davraniyorum simdilik bu konuda.
bir fikri olan?

NOT: ABD'de yasaynlar icin ureticiler tarafindan cesitli tehlikeler olusturduklari icin marketten geri cekilen urunlerin bulundugu bir liste buldum: BURADA!

5 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

sanirim icgudulerini dinlemek en iyisi- tavsiyeler herkese uymuyor...

Selimcigim ne yapti emzigi gorunce?cok opuyorum.

Kuaybe dedi ki...

Ay tam iki sene boyunca gece gündüz emzik niyetine curk-curklanan bir anne olarak diyorum ki:

Sümüklücüm hemen alıştır, hemen..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kuaybe 2 konusuyor :P Ayni dertten cok cektim :) Ama plastik olmasi beni dusunduruyor :( Onun disinda konu gectiginde ilk tepkim, 2. olursa daha ilk gunden :P Ama iste, curk curk plastik emme dusuncesi huzursuz ediyor beni. Alternatifi olsa keske.

sumuklubocek dedi ki...

Aysecigim, guzel bir soru :) Selim emzige cok gicik oluyor nedense, agzindan Kerem'in hemen almaya calisiyor. ya da "Kerem'in emzigini verir misin agzina?" diye istekte bulununca "yok, Kerem istemiyor" diyor... Ha, bir de ilk seferinde kendisi de denemek istedi tabii ki ;)
***
Sevgili Kuaybecigim ve Esracigim, ben de oyle dusunerek emzigi hatta bebis dogmadan once hazir etmistim :))) aynen ben de Esra gibi 2. olursa ilk gunden demistim, hos ilk gunden olmadi ama oldu iste eventually :)
Esracigim, katiliyorum... bilmem ki simdilik BPa free olanindan alarak icimizi rahatlatmaya calisiyoruz...

a_y_s_e dedi ki...

ah bu selimcik, dur bakalim alisacak alisacak.... guldurdu kerata beni... acaba kendisi birakirken cok zor oldu da kardesi ayni seyleri yasasin istemiyor mu??