Pages

11 Eylül 2009 Cuma

Akip giden hayat...

ha yazacagim, yazmaliyim diyerek kendimi oyalarken bir de baktim ki nartanemiz Kerem beyimiz 4. haftasini bitirmis bile...
bir onceki yazima bakinca ve bu durumla karsilastirinca gulumseyiverdim bu ironi karsisinda.
tabii yazamadigim bu zaman diliminde yazilacak diyerek klavyeye degil de aklimin bir kosesine de koydugum pekcok seyi de unuttum bile; malesef birseyleri belirsiz bir "sonra"ya birakmanin en aci yani da bu.
mazeretlerim vardi ama, hem de cok gecerli mazeretler...
*** *** ***
eski rutinimize donduk sayilir, rutinimizde tek farklilik Kerem'in hayatimiza girmis olmasi.
Kerem'le ilgili detaylari yazmak istesem de -ornegin Selim'de yazdigim gibi bir dogum hikayesi- simdilik herseyi zihnimde tekrar yasama fikri beni yoruyor, bu dogumumun da nasil gectigine dair bir fikir vermistir sanirim :). Ama nacizane fikrim su ki, is "normal dogum" a gelince kolay dogum diye birsey yok, bilmem anlatabildim mi :))).
buralarda dogum yapacak ve "midwife" secenegi olan okuyucular icin bir not, midwife konusunda eger normal seyrinde giden bir hamileliginiz varsa midwife secmenizi oneririm, gunun sonunda doktordan daha cok sizinle birlikte oluyorlar ve cok daha yardimcilar. benim dogumum oyle gelisti ki dogumumda doktorum degil midwife vardi ve keske basindan beri boyle gitseydim dedim.
ne diyordum? Kolay dogum yok... Bu dogum sonunda, 9 agustos 2009'da , pazar gunu ogleden sonra 15:19'da Ahmet Kerem Bey 4kg'lik buyukce bir bebek olarak aramiza tesrif ettiler.
Ozetle, Kerem simdilik Selim'in bebekligine benzedigini dusundugumuz, su anda herseyi cok sukur normal seyreden bizce elbette tatli bir bebis. Simdiye dek dogumunun ertesi gunu sunneti yapildi, yaklasik bes gun icinde tamamen iyilesti; gobegi de bundan iki hafta kadar once dustu ve su anda tamamen iyilesmis durumda. Dun bir aylik kontrolu vardi nartanemizin, bu kontrolde not almaya deger ikinci Hepatit B asisi vuruldu.
*** *** ***
Selim, Sebo ve benim gunlerimiz de ailemize katilan bu minik bebisle degismeye basladi.
Selim'deki degisiklikler bir baska yazinin konusu olsun. O simdi 31 agustos'ta tekrar basladigi kresine gidip geliyor, ortamina tekrar alismaya calisiyor. Malesef alismasi gereken pekcok sey var.
Bu arada Kerem'in dogumundan bir hafta sonra Selim'in halasi, kuzeni ve enistesi geldiler hem bizi gormeye hem de burada isleriyle ilgili birkac hafta calismaya. Selim ozellikle kendisinden bir bucuk yas buyuk olan kuzeni T. ile birlikte olmaktan cok mutlu oldu. Birlikte oynadilar bolca, iste kuzenlerin fotosuyla yazimi bitiriyorum :)

8 yorum:

Kuaybe dedi ki...

Şükür kavuşturana.. Bir ara Kerem de Selimin yaşına gelene kadar yazmayacaksın diye korktum :P

Kuaybe dedi ki...

Bu arada, bir kez de buradan tebrik edelim annemizi, babmızı ve tabii abimizi de..

Acaba ebeyi de eklemeli miyyim ? Sence Sümüklücüm ?

Isil dedi ki...

allahtan Ayse haberlerini vermisti,merakta kalmadik,sabirla bekledik :)Tebrikler,minik Kerem'e saglikli ve mutlu bir omur diliyorum.

SenaBera dedi ki...

Tebrikler, anneli babalı, mutlu, huzurlu, sağlıkla büyüsün Kerem inşAllah...

a_y_s_e dedi ki...

ah hosgeldin tekrar Iremcimm...
opuyorum cok. selamlar...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Gözünüz aydın!
Güle güle büyüsün nar taneneniz!
Hep birlikte olun, nutlulukla.
:)))
Sevgiler.

cenebaz dedi ki...

Gözünüz aydın Sümüklüböcek. Kerem de adıyla yaşasın, sağlıklı, mutlu uzun ir ömrü olsun. Sana da geçmiş olsun.

sumuklubocek dedi ki...

hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum sevgili dostlar! -bu cevap onceki yorumlar icin de elbette-
beklettigim icin de ayrica ozur dilerim :(((
ama gecerli mazeretlerim var gercekten de... ha bir de bilgisayar fobisi de girince isin icine yazmam uzadi da uzadi malesef :(
beni unutmadiginiz icin tesekkurler!!!