Pages

10 Nisan 2009 Cuma

Nisan gelmis, biz cok farkinda olmasak da hosgelmis...
Memleketimin her kiyisinda bahar ciceklerinin actigini dusunmek, goremesek bile guzel.
Oysa ki burada Chicago tarafindan gelen yeni bir soguk hava dalgasindan bahsediyordu hava durumunda dun. Duyar duymaz kanali degistirdim, detaylari duymazsam soguk hava dalgasi gelmez belki diye dusunerek :)

*** *** *** ***


Nisan gelmis ve ben bir yazi bile yazmamisim henuz :( Kendimi tahlil ettim gecen gun. Bloga yazi yazmadigim zamanlar ya cok yogun oldugum icin, ya da yazamayacak kadar depresif oldugum icin yazamiyorum. Su aralar ki halimi varin siz tahmin edin ;)

*** *** *** ***


Nartanemizin artik bir adi var. Selim'deki gibi bir son an degisikligi olmazsa, Selim kardesi adiyla aniyoruz evimizde. Bir isim ustunde karar kilmak iyi birsey, baya rahatlatiyor insani :) Bu isim isi cocuk yapma kararindan bile zor, benden soylemesi ;)
Bugun doktor kontrolum var, bakalim nartanemiz nasilmis?

*** *** *** ***


Malumunuz, bir Egeliler otcul insanlarizdir... Her cesit otu ya kavurur, ha haslar, ya zeytinyagi limonla ya da ustunde yogurtla afiyetle yeriz.
ABD'de yasamaya basladigim zamanlarda zorlandigim seylerden birisi keldirgen, arapsaci, sarmasik, sevketibostan gibi sevdigim otlari bulamamak olmustu. Kebap, iskender vs gibi tadlari buradaki Turk lokantalarinda bulsak da otlara olan ozlemimi giderecek pek yonten bulamiyoruz genelde.
Dun burada bolca bulabildigimiz kuskonmazlari aldim, keldirgen niyetine -hos ziraat muhendisi olan annem (yuksek muhendis oldugunu da belirtmeliyim sonra alinir kendisi :P) keldirgen -ya da kedirgen- otunun kuskonmaz -ya da asparagus- bitkisinin yabanisi oldugunu soylemisti bir ara- kucuk kucuk dograyarak bir bas soganla birlikte elbette zeytinyaginda kavurdum. Yabanisinin -yani kedirgenin- yerini tam tutmasa da Oyle guzel oldu ki anlatamam, tadi damagimda kaldi. Ben yumurta kirmadim ama yumurtayla da guzel olur. Cabuk, lezzetli ve saglikli bir aksam yemegi icin onerilir. Kuskonmazin haslanmasindan ya da grillinden cok daha guzel oldugu kesin ;)

*** *** *** ***


Yazmaya baslamadan once birkac sey vardi aklimda yazmak istedigim ama gitti hepsi simdi, ne yapmali, en iyisi sonra devam etmeli...

4 yorum:

ycurl dedi ki...

Irem, iyi haberlerim var sana burada arapsaci (eger tahmin ettigim ot ise) fennel bitkisinin sapi olarak bulabilirsin. Burada genelde koku tuketiliyor corba ve yemeklerde. Rezene ise arapsaci tabii :) Yoresel adini bilemeyecegim. Hindiba da dandelion. Collard ve kale'i biliyorsundur zaten. Sevketibostan ne fikrim yok ama buyuk olasilikla otlara duskun bir anneye sahip oldugum icin tatmisligim vardir. Vegan ya da vegetarian marketlerde bulma sansin yuksek farkli otlari :) Hos buradakiler semizotunu ayrikotu diye dusunup atiyorlarsa ne anlarlar ottan demek gerek :)

a_y_s_e dedi ki...

ycurl benden cok yasayacak. arapsaci/rezene fennel diye.

butun bunlari whole foods da bulabilirsin canim..
semizotunun ingilizcesi purslane ama burada gormedim. ot diye atiyorlardir allah bilir.

selim kardesin ismini cok merak ettim. ben de son gaz battaniyesini bitiyorum kendisinin... :)

zumrutuanka dedi ki...

Kardes bebegin ismini coook merak ettim tabii birde sanirim ben kacirdim cinsiyetini?Biz de isim bulamadik henuz bu gidisle isimsiz docagacak!Chicagodan soguk hava geliyormus hic sasmasim peki chicagoya nerden geliyor?!!

sumuklubocek dedi ki...

Tesekkurler curlycigim ve aysecigim, hemen haftasonundan faydalanarak bakayim whole foods'a... fennel sapi arayayim :)
***
cok orijinal bir isim degil ama biz sevdik ve alistik,
benim ismimle kafiyeli dersem bulursunuz belki ;)
Zumrutuankacigim, biz ikinci oglusumuzu bekliyoruz, sizinkinin cinsiyeti ne?