Pages

28 Nisan 2009 Salı

bilgisayar cocugu...




Bir de unutmadan Selim'in son zamanlardaki takintisini yazayim: bilgisayar.
Anliyorum elbette anne ve baba bu kadar cok vaktini bilgisayar basinda geciren mesleklere sahip olunca o da ister istemez merak sardi. Bir de ben ona hem oynayip, hem ogrenebilecegi su siteyi gosterince "annecigim bilgisayarda boya yapabilir miyim?" cumlesi siklikla tekrarlanir oldu.
Amma velakin emin degilim bilgisayarda biraz vakit gecirmesine izin verip vermemeye. Yani bir yandan elbette yasadklari caga gore deneyimleri ve ogrendikleri de farkli olacak simdiden bilgisayar kullanmayi ogrenmesi iyi diye dusunuyorum, diger yandan da hergun cikan bu istedigin bir bagimlilik olmasindan korkuyorum. Ya da simdiden ogrenmesinin geregi var mi diye dusunuyorum.
Fikriniz?
Posted by Picasa

2 yorum:

ycurl dedi ki...

O isten pek kacisin yok :) 7 yasindaki yegenime eski laptopimi ve bir de strateji oyunu Age of Empires goturmustum. 1 yil sonra gorustugumuzde oyunu cozmus ve surekli kazanir hale gelmisti :) Anne ve baba da kisitliyordu bilgisayarda zaman gecirmesini ama bir noktadan sonra erkek cocuklari daha bir bagimli hale geliyor. Kacisin yok ama bu kadar erken yasta baslamasin. Simdi ilk kez yeni bir aleti kesfettigi icin eminim hosuna gidiyordur. Nasil olsa cok kullanmak zorunda kalacak bilgisayari.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ben de MK'nin su aralar muskaa muskaa diye, kari koca bizim cok sevimsiz buldugumuz ama cocuklarin bayildigi mickey mouse meraki bana bunu dusundurtuyor.. Ama sonra da soyle diyorum, bahcede, parkta, acik havada bol bol vakit geciriyor, kosuyor, oynuyor, eh bunlar olduguna gore biraz "muskaaa" izlemesinin de bir zarari olmaz :D