Pages

17 Mart 2009 Salı

Hava-civa :-)

Bugun gece ucten beri gecmeyen bas agrim sabah uyandigimda da kendini iyiden iyiye hissettirince okula/ofise gitmemeye karar verdim. Bugun calismayi dusunuyordum oysa ki, belki evde de calisabilirim kimbilir???
Neyse ki Sebo kahvaltiyi hazirladi da birseyler atistirip ilac ictim hemen. Seboyla Selim'i gonderdikten sonra disarida cok sicak olmasa da gunesli olanin havanin etkisiyle arka bahceye acilan kapiyi actim sonuna kadar. Sicak degil fazla simdilik yandaki hava raporcusu kizimiz -bu kiza da bir isim bulmaliyim diye dusunuyorum- sicakligin 2C derece oldugunu gosteriyor. 10C'ye cikarsa ben de bir yuruyus yaparim diye dusunuyorum icimden. Havayla pazarlik boyle yapiliyor iste :)
Durdum... Ellerim klavyenin kenarinda bekliyorum oylece, zira ne yazacagimi unutmus vaziyetteyim. Yani ben bu yaziya neden basladim, simdiye dek yazdigim seyler niye bundan sonra ne yazacagimi cagristirmiyor bilemiyorum. Bu yazi pek de uzun surmeyecek anlasilan :)
Her neyse, disaridan su ordek mi kaz mi oldugunu her zaman karistirdigim hayvanlarin sesi geliyor. "Onlar da nereden cikti" diye sormayin ben de bilmiyorum. Soyle ki tatilden dondugumuz hafta sonu sabah kalkip asagiya indigimde perdeleri actigimda arka bahcede uc bes tane ordek/kaz oldugunu gordum. Once hala uyuyorum yol yorgunluguyla zannettim ama yok, orada oylece duruyor, yerlerde otlarin arasinda yiyecek birseyler ariyorlardi. Ben de nereden cikti bunlar diye dusundum, hala dusunuyorum :) O gun bugundur arka bahcemizde ordek/kazlar dolasiyor.
Burasi ilginc bir yer. Aslinda sehir merkezinde oturuyor sayiliriz ama yesilligin bozulmadi buyuk agaclarin oldugu bir yerlesim mekani burasi. Zaman zaman Sebo da ben de evimizin bazi eksikliklerinden yakinsak da oturdugumuz yer, yeri itibariyle -bu laf da bana hep Korfez savasi sirasinda simultane tercume yapan teyzeyi hatirlatir- seviyorum. Hatta birgun bir arkadasimla telefonda konusurken kocaman bir kus -ben diyeyim kartal, siz deyin sahin ya da baska birsey- yere dogru pike yapti ve yerde duran cizgili sincabi _chipmunk, amerikansincabi da deniyormus- kapti, agaclardan birinin dalina oturup ciyak ciyak sesleri arasinda yedi. Ben de bir elimde telefon agzim acik bir hayretle bu olayi izledim. Hattin diger ucundeki arkadasima olayi anlattigimda bana "kuzum, siz nerede oturuyorsunuz, ormanda falan mi?" diye sorusunu unutamiyorum :D. Ordek/kazlar da bunun bir uzantisi iste.
Gordunuz mu basagrisinin ardindan, evi de kendime ait bulmusken boyle de geyik yapma potansiyeline sahipmisim megerse. Lafi dolandirmadan yazimi noktaliyor, hepinize bol gunesli bir gun diliyorum!

2 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ne güzel bir gezi yapmışsınız, güneş depolamışsınız. :)))
Üstüne de Boston güneşi!
Daha ne istenir, değil mi?
Bizim buralar da güneşe dönüyor, yavaştan.
:))

Anne ve Bebisi dedi ki...

oha dimek istedim ama cok kaba kacacak :P amaniiin diyorum :D dikkat edin kartallara yem olmayin kuzucum :))